Η Apple επισημάνει το κακόβουλο λογισμικό

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) αναγκάζει την Apple να ανοίξει, επομένως το App Store τρίτου μέρους να εγκαθιστά εφαρμογές iOS χωρίς να περνά απαραίτητα από το Apple App Store. Υπάρχει επίσης το άνοιγμα του τσιπ NFC στο iPhone, το οποίο θα επιτρέψει σε εφαρμογές (όπως αυτές των τραπεζών) να προσφέρουν σύστημα πληρωμών χωρίς απαραίτητα να χρησιμοποιούν το Apple Pay.

Αλλά από την αρχή, αυτή η ιδέα δεν άρεσε στην Apple . Η ομάδα κάνει τις αλλαγές γιατί της επιβάλει ο νόμος. Αλλά πραγματικά την ενοχλεί. Εξηγεί γιατί δεν είναι διαθέσιμο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Η Apple δεν προσφέρει αυτές τις αλλαγές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν είναι το πιο ασφαλές σύστημα για τους χρήστες μας. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τις νέες απειλές που εισήγαγε το DMA, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων κινδύνων κακόβουλου λογισμικού, απάτης και απάτης, παράνομου και απαράδεκτου περιεχομένου και της μειωμένης ικανότητας της Apple να ανταποκρίνεται σε κακόβουλες εφαρμογές και να τις διαγράφει. Οι αλλαγές που απαιτούνται από το DMA περιλαμβάνουν επίσης νέες τεχνολογίες και διαδικασίες που δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί και ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη ανάπτυξη.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) μας απαιτεί να αλλάξουμε μια φόρμουλα που έχει εξυπηρετήσει εξαιρετικά τους χρήστες και τους προγραμματιστές – αλλαγές που εισάγουν νέες επιλογές, αλλά και νέους κινδύνους. Οι αλλαγές που κοινοποιούμε αντιπροσωπεύουν το έργο της Apple να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και να συμβάλει στη μείωση των νέων κινδύνων για το απόρρητο και την ασφάλεια που δημιουργεί ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές για τους χρήστες μας.

Στο μέλλον, η Apple σχεδιάζει να μιλήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κοινότητα προγραμματιστών και τους χρήστες της ΕΕ σχετικά με τον αντίκτυπο των App Stores τρίτων. Όπως θα περίμενε κανείς, η Apple θέλει οι προγραμματιστές να παραμείνουν στο δικό της App Store.