Το τσιπ NFC στο iPhone ανοίγει στην Ευρώπη

Στο μέλλον, οι πληρωμές NFC θα είναι διαθέσιμες απευθείας σε εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη χρήσης της εφαρμογής Apple Pay ή της εφαρμογής Κάρτες (Πορτοφόλι), επιτρέποντας σε υπηρεσίες πληρωμών και τράπεζες τρίτων να προσφέρουν τις δικές τους λύσεις πληρωμής σε iPhone και iPad.

Για να εγκριθούν, οι προγραμματιστές θα πρέπει να πληρούν διάφορες βιομηχανικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις. Εάν εγκριθεί, μια συμμετέχουσα εφαρμογή θα μπορεί να εκκινεί συναλλαγές NFC, θα εκκινείται αυτόματα όταν ο χρήστης τοποθετεί το τηλέφωνό του σε ένα τερματικό NFC και θα εμφανίζεται όταν ο χρήστης πατήσει δύο φορές το πλευρικό κουμπί. Όλες αυτές οι λειτουργίες περιορίζονται επί του παρόντος στο Apple Pay.

Οι εφαρμογές μπορούν επίσης να εμποδίσουν τις διεπαφές Apple Pay του συστήματος να εμφανιστούν και να παρεμποδίσουν τη διαδικασία πληρωμής.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν μόνο χρήστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό εξηγείται από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) που προορίζεται να είναι ένας νέος ευρωπαϊκός κανόνας. Τίποτα δεν αλλάζει στις άλλες χώρες, διατηρούν τους υπάρχοντες περιορισμούς. Η Apple ξεκαθαρίζει ότι δεν θα έχουν το δικαίωμα... εκτός εάν προκύψει τοπικό DMA.