Η Apple
μόλις ενημέρωσε την ιστοσελίδα της στο CarPlay για να ειδοποιήσει ότι η επόμενη έκδοση του "iOS για αυτοκίνητα" θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα οχημάτων το 2024. Αυτή η ειδοποίηση αντικαθιστά το προηγούμενο παράθυρο κυκλοφορίας που ορίστηκε στο τέλος του 2023.

Αν αυτή τη φορά έχουμε το δικαίωμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να ελπίζουμε σε αυτό το CarPlay «δεύτερης γενιάς» για φέτος το 2024, είναι επίσης επειδή η πρώτη beta του iOS 17.4 περιέχει την περιγραφή των εφαρμογών που θα έχει αυτή η έκδοση, δηλαδή:

  • Αυτόματες ρυθμίσεις: Αυτή η εφαρμογή θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τα ζευγαρωμένα iPhone και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του οχήματος.
  • Κάμερα αυτοκινήτου: Αυτή η εφαρμογή θα εμφανίσει τη ροή βίντεο από την κάμερα οπισθοπορείας του οχήματος.
  • Φόρτιση: Για ηλεκτρικά οχήματα, αυτή η εφαρμογή θα εμφανίζει το επίπεδο της μπαταρίας, την κατάσταση φόρτισης, τον χρόνο που απομένει μέχρι την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας και πολλά άλλα.
  • Κλίμα: Αυτή η εφαρμογή θα παρέχει πρόσβαση στα χειριστήρια κλιματισμού ενός οχήματος στο CarPlay, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του κλιματισμού ή του συστήματος θέρμανσης, την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το θερμαινόμενο τιμόνι και πολλά άλλα.
  • Κλείσιμο: Αυτή η εφαρμογή θα εμφανίσει εάν κάποια από τις πόρτες του οχήματος είναι ανοιχτή και μπορεί επίσης να εμφανίζει προειδοποιητικά σύμβολα οχήματος.
  • Πολυμέσα: Αυτή η εφαρμογή θα παρέχει πρόσβαση σε στοιχεία ελέγχου για ραδιοφωνικούς σταθμούς FM και AM στο CarPlay, καθώς και άλλες επιλογές πολυμέσων όπως το SiriusXM. Δεν είναι σαφές εάν το SiriusXM θα προσφέρει δορυφορική συνδεσιμότητα ή θα παραμείνει περιορισμένο στη ροή Internet. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν από μια λίστα ειδών μουσικής.
  • Πίεση ελαστικών: Αυτή η εφαρμογή θα εμφανίζει την πίεση αέρα για κάθε ελαστικό του οχήματος και θα παρέχει προειδοποιήσεις χαμηλής πίεσης, υψηλής πίεσης και σκασμένο ελαστικό.
  • Ταξίδια: Αυτή η εφαρμογή θα παρέχει μια ποικιλία δεδομένων που σχετίζονται με την οδήγηση, όπως η μέση ταχύτητα του οχήματος, η κατανάλωση καυσίμου ή η απόδοση καυσίμου, ο συνολικός χρόνος και η απόσταση που διανύθηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και πολλά άλλα.

Άλλες πληροφορίες που συλλέγονται από το iOS 17.4, η οθόνη εμφάνισης του CarPlay στο όχημα θα εμφανίσει ένα μικρό "Αντίο" όταν ο οδηγός απενεργοποιήσει το σύστημα για να εγκαταλείψει το όχημα.

Το iOS 17.4 beta δείχνει επίσης ότι το ταμπλό καθώς και τα όργανα που εμφανίζονται από το CarPlay θα επωφεληθούν από ένα συγκεκριμένο επίπεδο προσαρμογής, ιδιαίτερα στην επιλογή των χρωμάτων.