Η Apple ενημέρωσε την εφαρμογή Shazam στο iOS, με τη δυνατότητα αναγνώρισης μουσικής ενώ φοράτε ακουστικά . Αυτή η λειτουργία ήταν ήδη δυνατή μέσω της συντόμευσης του Κέντρου Ελέγχου. Τώρα είναι το ίδιο και με την εφαρμογή.

Το Shazam βελτιώνεται στο iPhone

Οι σημειώσεις της Apple είναι οι εξής:

Τώρα μπορείτε να αναγνωρίζετε μουσική ενώ φοράτε ενσύρματα ή ασύρματα ακουστικά. Απλώς εκκινήστε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, όταν δείτε ένα εικονίδιο ακουστικών να εμφανίζεται στην αρχική οθόνη, μπορείτε να αρχίσετε να αναγνωρίζετε μουσική γύρω σας ή να προέρχεται από άλλες εφαρμογές.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη αν ακούτε μουσική που δεν γνωρίζετε, αλλά σας αρέσει. Στο YouTube, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που παίζει μουσική στο παρασκήνιο. Αν θέλετε να μάθετε τον τίτλο, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Shazam, να πατήσετε το κουμπί για να ξεκινήσει η αναγνώριση και να επιστρέψετε στο YouTube για να γίνει η ανάλυση στο παρασκήνιο. Φυσικά, αυτό το σύστημα δεν περιορίζεται μόνο στο YouTube: λειτουργεί με οποιαδήποτε εφαρμογή που εκπέμπει μουσικό περιεχόμενο.

Το Shazam είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη στο App Store για iPhone και iPad. Η Apple είναι ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής μετά την εξαγορά της που ανακοινώθηκε το 2017 .