Πτώση τιμής για iPhone στην Κίνα

Η προώθηση του iPhone στην Κίνα διαρκεί από τις 18 έως τις 21 Ιανουαρίου , λίγες εβδομάδες πριν από τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Η μείωση της τιμής θα επηρεάσει τα iPhone 13, 14 και 15, καθώς και τις παραλλαγές τους Plus, Pro και Max. Ποια θα είναι η έκπτωση; Έως 500 γιουάν (64 ευρώ). Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για την προώθηση του αιώνα, αλλά η Apple ελπίζει ωστόσο ότι αυτό θα τη βοηθήσει να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της.

Αποδεικνύεται ότι μειώσεις τιμών θα προσφερθούν και σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Mac. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να πάρετε 800 γιουάν (103 ευρώ) από ένα MacBook Air με οθόνη 15 ιντσών. Άλλες μικρότερες μειώσεις θα αφορούν iPad, AirPods και Apple Pencil.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Apple προσπαθεί να περιορίσει τις μειωμένες πωλήσεις iPhone στην Κίνα. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η περσινή διψήφια πτώση θα βαθύνει μέχρι το 2024 λόγω του έντονου ενδιαφέροντος για την τελευταία σειρά smartphones της Huawei, το Mate 60.

Παρά τις προσφορές, οι προσπάθειες της Apple να αντιμετωπίσει τις καταρρέουσες πωλήσεις μπορεί να παρεμποδιστούν από την απόφαση της Κίνας πέρυσι να απαγορεύσει τα iPhone από τα γραφεία αρκετών κρατικών υπηρεσιών και εταιρειών.