Από το iOS 17.2 , η Apple έχει προσφέρει την Journal, μια νέα εφαρμογή που μπορεί να λειτουργήσει ως προσωπικό ημερολόγιο. Σήμερα, η Apple έχει ένα βίντεο που μας εξηγεί πώς να την χρησιμοποιήσετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Apple Journal στο iPhone

Η Apple λέει ότι πρέπει να πατήσετε το κουμπί "+" στο κάτω μέρος της οθόνης για να ξεκινήσετε να γράφετε. Την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, σας ζητείται να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τις προτάσεις της εφαρμογής Journal. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε όλα, να ενεργοποιήσετε μερικά ή απλά να απορρίψετε. Στη συνέχεια, η εφαρμογή σας ρωτά εάν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Και πάλι, μπορείτε να αποδεχτείτε ή να αρνηθείτε.

Έπειτα έρχεται η στιγμή που μπορείτε να γράψετε μια νέα σημείωση ή να επιλέξετε προτάσεις. Στο βίντεο, η Apple επιλέγει μια ομάδα φωτογραφιών που επισημαίνονται από την εφαρμογή Journal. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε όλες τις φωτογραφίες από μια εκδήλωση ή μόνο μερικές, πριν γράψετε το κείμενό σας.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες αρκετές επιλογές. Μπορείτε να προσθέσετε μια υπάρχουσα φωτογραφία, να τραβήξετε μια νέα φωτογραφία, να κάνετε μια εγγραφή ήχου, να μοιραστείτε την τοποθεσία και πολλά άλλα. Στο επάνω μέρος, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο σελιδοδείκτη για να βρείτε γρήγορα τη σημείωσή σας. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί για να αλλάξετε την ημερομηνία ή να διαγράψετε τη σημείωση.

Αφού δημιουργήσετε την πρώτη σας σημείωση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Face ID ή το κλείδωμα Touch ID. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Journal και επομένως στις σημειώσεις.

Τέλος, υπάρχει ένα κουμπί πάνω δεξιά που σας επιτρέπει να φιλτράρετε τις σημειώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε να ταξινομήσετε κατά ημερομηνίες, φωτογραφίες, τοποθεσίες, σελιδοδείκτες και άλλα.