Η Apple άρχισε να πραγματοποιεί πληρωμές σε πελάτες που επηρεάστηκαν από το Batterygate , δηλαδή σε iPhone που επιβραδύνθηκαν όταν η μπαταρία δεν ήταν πλέον σε κορυφαία κατάσταση.

92,17 $ για χρήστες με αργά iPhone

Το ποσό πληρωμής σε πελάτες iPhone είναι 92,17 $. Μερικοί πελάτες έλαβαν ακόμη και αυτό το ποσό πολλές φορές επειδή ανέφεραν ότι είχαν πολλά iPhone με επιβράδυνση. Υπενθυμίζουμε ότι η Apple είχε περιορίσει την απόδοση των τηλεφώνων της όταν η μπαταρία δεν ήταν πλέον η βέλτιστη. Αυτό ήταν πραγματικότητα από την ενημέρωση του iOS 10.2.1 . Αυτό δημιούργησε μια μεγάλη διαμάχη επειδή η Apple δεν είχε πει τίποτα για το θέμα.

Τον Μάρτιο του 2020, η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις αγωγές, αλλά ο κατασκευαστής αρνείται πάντα ότι έκανε αδικοπραγία. Από αυτά τα 500 εκατομμύρια δολάρια, τα 310 εκατομμύρια θα πάνε στους καταναλωτές . Αυτό ισοδυναμεί με πληρωμές 92,17 $ ανά αξίωση.

Η καταγγελία επηρέασε μόνο Αμερικανούς που είχαν iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ή iPhone SE με iOS 10.2.1 ή νεότερη έκδοση πριν από τις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Στη Γαλλία, η καταστολή της απάτης (DGCCRF) αποφάσισε το 2020 να επιβάλει πρόστιμο 25 εκατομμυρίων ευρώ στην Apple σχετικά με την επιβράδυνση της απόδοσης του iPhone με ενημερώσεις του iOS. Αλλά οι Γάλλοι με τα iPhone δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ εδώ.