Έρχεται ένα «Ευρωπαϊκό App Store».

Διάφορες προσαρμογές θα πραγματοποιηθούν με το "European App Store" για συμμόρφωση με τους κανόνες DMA. Η προθεσμία είναι στις 7 Μαρτίου 2024. Επομένως, η Apple έχει ακόμη λίγες εβδομάδες για να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες. Ωστόσο, οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Πριν από λίγες μέρες, η Margrethe Vestager, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, συνάντησε τον Tim Cook, το αφεντικό της Apple, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Του μίλησε για δύο σημεία : το άνοιγμα σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων (και συνεπώς το sideloading) και τις συνεχείς υποθέσεις για ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συμπεριλαμβανομένης της Apple Music). Με το sideloading, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές iPhone χωρίς να περάσουν απαραίτητα από το App Store.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην Apple δεν αρέσει καθόλου αυτό ο πλάγιος τρόπος . Η Apple υποστηρίζει το γεγονός ότι οι εφαρμογές στο App Store επαληθεύονται πριν διανεμηθούν στους χρήστες, γεγονός που αποφεύγει δυσάρεστες εκπλήξεις (κακόβουλο λογισμικό κ.λπ.). Επιπλέον, η Apple παίρνει μια προμήθεια 15 ή 30% για κάθε συναλλαγή και η παράπλευρη φόρτωση θα την ενοχλήσει σε αυτό το σημείο γνωρίζοντας ότι οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.