Οι διαφημίσεις αναζήτησης έρχονται στο App Store λίγο περισσότερο

Με τη Sponsored Search, οι προγραμματιστές μπορούν να διαθέτουν τις εφαρμογές τους με έναν συγκεκριμένο όρο αναζήτησης στο App Store. Για παράδειγμα, η αναζήτηση για "σχεδιασμός διακοπών" θα εμφανίσει πολλές εφαρμογές που σχετίζονται με τις διακοπές. Αλλά το πρώτο αποτέλεσμα με μπλε φόντο θα είναι μια χρηματοδοτούμενη αναζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι ο προγραμματιστής έχει πληρώσει ένα ορισμένο ποσό για να εμφανιστεί η εφαρμογή του.

Υπάρχει επίσης η περίπτωση μιας εφαρμογής που επισημαίνεται στην ενότητα Σήμερα στο App Store. Αυτή είναι η καρτέλα που εμφανίζεται όταν ένας χρήστης ανοίγει το App Store. Αρκεί να πούμε ότι η έκθεση μπορεί να είναι σημαντική. Επιπλέον, υπάρχουν προτάσεις πριν κάνετε αναζήτηση, πάλι με μπλε φόντο για καλύτερη έμφαση.

Η Apple λέει ότι οι διαφημίσεις αναζήτησης βοηθούν τους προγραμματιστές να αυξήσουν το κοινό τους, σε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πλατφόρμα μάρκετινγκ. Σύμφωνα με την εταιρεία, το περιεχόμενο χορηγίας μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό των εμφανίσεων σε σύγκριση με τα τυπικά αποτελέσματα και οι μικροί προγραμματιστές ωφελούνται περισσότερο. Βλέπουν ποσοστά μετατροπών έως και 60% για εφαρμογές που προωθούνται στα αποτελέσματα αναζήτησης, χάρη στα ισχυρά σήματα πρόθεσης χρήστη και τη σχετική στόχευση λέξεων-κλειδιών για ένα δεδομένο ερώτημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό μας λέει η Apple.