Το Apple Arcade
, η συνδρομητική υπηρεσία των βιντεοπαιχνιδιών που ξεκίνησε η Apple το 2019, προσφέρει πρόσβαση σε μια ποικιλία παιχνιδιών επί πληρωμή με σταθερή μηνιαία χρέωση 7,99 ευρώ/μήνα. Αν και η υπηρεσία ξεκίνησε με σχεδόν 100 τίτλους και μερικά ποιοτικά παιχνίδια (Sayonara Wild Hearts, Fantasian, Inmost, The Last Campfire), άρχισαν να εμφανίζονται εικασίες ότι η Apple σκέφτεται να μετατρέψει το Arcade σε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία παιχνιδιών ροής. Ίσως το πιο ανησυχητικό είναι ότι αρκετοί προγραμματιστές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με ι τις χαμηλότερες πληρωμές για τα στούντιο που εντάσσονται στην υπηρεσία.

«Θα δούμε αυτό το ποσό να μειώνεται και να μειώνεται έως ότου απομένουν λίγα σεντς», έγραψε ένας προγραμματιστής. «Ελπίζω πραγματικά το Netflix να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει επειδή αναγκάζει την Apple να συνεχίσει να προσπαθεί να είναι σχετική και ανταγωνιστική», είπε μια άλλη πηγή. Ένας διευθυντής στούντιο λέει επίσης ότι η ομάδα του Apple Arcade έχασε το ενδιαφέρον για ένα παιχνίδι στο οποίο δούλευε το στούντιο, παρά τα πολύ θετικά αρχικά σχόλια. Η πτώση της αμοιβής οδηγεί επίσης σε έναν φαύλο κύκλο για την υπηρεσία: τα μεγάλα στούντιο εγκαταλείπουν πλέον το Apple Arcade, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό περιστασιακών ή και πολύ αιτιακών τίτλων και αντίθετα μια δραστική μείωση στα ποιοτικά indie παιχνίδια... όλα που φαίνεται να έχουν μεταναστεύσει στα Netflix Games.

Η κατάσταση είναι τέτοια που ορισμένοι προγραμματιστές αναρωτιούνται ακόμη και αν η Apple θεωρεί ότι η κατάσταση του Apple Arcade είναι βιώσιμη. Σε κάθε περίπτωση, η τιμή της συνδρομής, η οποία φαινόταν πραγματικά μια καλή συμφωνία τα δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας, σήμερα φαίνεται πολύ ακριβή για τη μάζα των περιστασιακών παιχνιδιών που προσφέρονται.