Το Apple Vision Pro ξεκινά από 3.499 $, αλλά πόσο κοστίζει η κατασκευή του; Οι πληροφορίες αποκαλύπτονται τώρα. Τα ακουστικά κοστίζουν στην Apple 1.542 δολάρια σύμφωνα με την Omdia, όπως σημειώνει το CNBC .

Το κόστος κατασκευής του Vision Pro είναι 1.542 $

Όπως ήταν αναμενόμενο, το πιο ακριβό εξάρτημα είναι η οθόνη. Υπάρχουν δύο οθόνες Micro-OLED 1,25 ιντσών που δημιουργήθηκαν από τη Sony, με τιμή 228 $ ή 456 $ για το ζευγάρι. Κάθε οθόνη έχει ορισμό 3.660 x 3.200 pixel. Συγκριτικά, το Meta 3 Quest έχει ορισμό 2064 x 2208 pixel ανά μάτι.

Το δεύτερο πιο ακριβό εξάρτημα για την Apple είναι ο επεξεργαστής M2. Συνοδεύεται από το τσιπάκι R1 που το ανακουφίζει ανάλογα με τις εργασίες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κόστος των 1.542 $ δεν λαμβάνει υπόψη το κόστος έρευνας και ανάπτυξης, συσκευασίας ή αποστολής. Επίσης, δεν λαμβάνει υπόψη τις κεφαλαιουχικές δαπάνες που μπορούν να αυξήσουν το αρχικό κόστος παραγγελιών μεγάλων ανταλλακτικών.

Η Apple δεν σχολιάζει ποτέ δημόσια το κόστος παραγωγής προϊόντων, είτε iPhone, Mac ή άλλα. Η εταιρεία παραμένει επίσης κλειστή όσον αφορά τις πωλήσεις. Εάν είναι πιστευτή μια διαρροή, έχουν γίνει 200.000 προπαραγγελίες .

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι προς το παρόν δεσμευμένο μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ημερομηνία κυκλοφορίας στη αλλού δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά μια διαρροή υποδηλώνει ότι αρκετές χώρες θα έχουν το Vision Pro πριν από το WWDC 2024 τον Ιούνιο.