Νέες πληροφορίες πριν από την εγκατάσταση μιας εφαρμογής

Ένα αναδυόμενο παράθυρο όταν πατάτε το κουμπί για λήψη μιας εφαρμογής στο iOS 17.4, εμφανίζεται που λέει "[Όνομα καταστήματος] θα ήθελε να εγκαταστήσει μια εφαρμογή". Στη συνέχεια, έχετε το όνομα της εφαρμογής, την ηλικιακή βαθμολογία και μια περιγραφή και στιγμιότυπα οθόνης. Πρέπει να πατήσετε το κουμπί «Εγκατάσταση εφαρμογής» για να πραγματοποιηθεί η λήψη και στη συνέχεια η εγκατάσταση.

Εδώ μπορούμε να δούμε ότι λέει "Το App Store θα ήθελε να εγκαταστήσει μια εφαρμογή". Έτσι ο χρήστης ενημερώνεται για την προέλευση. Αλλά όταν κυκλοφορήσει πραγματικά το iOS 17.4, τα App Stores τρίτων κατασκευαστών ( όπως το Epic Games Store ) θα μπορούν να δουν το φως της δημοσιότητας. Έτσι ο χρήστης θα γνωρίζει ακριβώς ποιο κατάστημα προσπαθεί να εγκαταστήσει αυτήν ή εκείνη την εφαρμογή. Φυσικά, είναι δυνατό να αρνηθείτε την εγκατάσταση.

Υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη: αυτό το αναδυόμενο παράθυρο εμφανίζεται κάθε φορά που εγκαθίσταται μια εφαρμογή. Εάν εγκαταστήσετε 10 εφαρμογές από το App Store, θα έχετε 10 φορές το δικαίωμα σε αυτήν την οθόνη. Κάποιοι θα πουν ότι αυτό χαλάει κάπως την εμπειρία.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ένα σφάλμα με το iOS 17.4 beta 4. Πράγματι, είναι δυνατό να διαγραφεί το κείμενο της Apple που υποδεικνύει: «Ελέγξτε τις πληροφορίες πριν την εγκατάσταση. Μάθε περισσότερα."

Η τελική έκδοση του iOS 17.4 θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις αρχές Μαρτίου, για να αντιστοιχεί στην εφαρμογή του DMA στην Ευρώπη. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν προθεσμία έως τις 6 Μαρτίου για να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.