Τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων έρχονται στο iPhone

Σε ένα μήνυμα προς τους προγραμματιστές, η Apple αναφέρει :

Οι προγραμματιστές που έχουν συμφωνήσει με τους νέους επιχειρηματικούς όρους μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τις νέες δυνατότητες του App Store Connect και του App Store Connect API για να εφαρμόσουν τη διανομή Marketplace και τις εφαρμογές Marketplace και να χρησιμοποιήσουν το TestFlight για να δοκιμάσουν αυτές τις δυνατότητες. Το TestFlight υποστηρίζει επίσης εφαρμογές που χρησιμοποιούν άλλες μηχανές απόδοσης για προγράμματα περιήγησης, καθώς και εναλλακτικές πληρωμές μέσω παρόχων υπηρεσιών πληρωμών και συνδέσμου ιστοσελίδας.

Επομένως, οι προγραμματιστές που θέλουν να προσφέρουν ένα App Store τρίτου μέρους μπορούν να το υποβάλουν τώρα στην Apple για έλεγχο. Ωστόσο, η Apple έχει θέσει πολλούς περιορισμούς για να αποτρέψει τους προγραμματιστές να αναλάβουν δράση, ώστε οι εφαρμογές να παραμείνουν στο App Store. 

Ένας αξιοσημείωτος περιορισμός είναι ότι η Apple χρεώνει 0,50 € για κάθε εγκατάσταση ενός App Store τρίτου μέρους. Σε αυτό προστίθενται 0,50 € ανά εγκατάσταση εφαρμογής από App Store τρίτου κατασκευαστή. Και δεν τελείωσε εδώ, αφού υπάρχουν ακόμα 0,50€ για κάθε ενημέρωση της εφαρμογής. Η τιμολόγηση ξεκινά μετά από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις.

Τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών και οι εφαρμογές που προστίθενται στο iPhone μέσω ενός λογαριασμού και παρακολουθούνται από την Apple για την αποφυγή κακόβουλου λογισμικού και ιών. Για να προσθέσετε ένα εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών ή να υποβάλετε μια εφαρμογή για συμβολαιογραφική επικύρωση, οι προγραμματιστές πρέπει να συμφωνήσουν με τους νέους επιχειρηματικούς όρους της Apple.

Όλα αυτά θα εφαρμοστούν με το iOS 17.4. Η έκδοση είναι αυτή τη στιγμή σε beta . Η τελική έκδοση θα έρθει το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.