Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στο TikTok στην Ιταλία

0


Η Ιταλία επέβαλε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ στο TikTok για την έλλειψη ελέγχου του περιεχομένου, ιδίως αυτού που θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια των ανηλίκων, ανακοίνωσε η υπηρεσία εποπτείας του ανταγωνισμού.

Πρόστιμο που σχετίζεται με περιεχόμενο και ανηλίκους

Η κύρωση στοχεύει τρεις εταιρείες Bytedance και πρόκειται για την ιρλανδική TikTok Technology Limited, τη βρετανική TikTok Information Technologies UK Limited και την ιταλική TikTok Italy Srl, δήλωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγοράς σε δελτίο τύπου . «Οι έλεγχοι της εταιρείας στο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα είναι ανεπαρκείς, ιδιαίτερα εκείνοι που μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια των ανηλίκων », υποστήριξε.

Η έρευνα κατέστησε δυνατή την «επιβεβαίωση της ευθύνης του TikTok στη διάδοση περιεχομένου –όπως αυτό που σχετίζεται με την πρόκληση της γαλλικής ουλής– που ενδέχεται να βλάψει τη σωματική και ψυχολογική ευημερία των χρηστών, και ιδιαίτερα των ανηλίκων» , ενώ το TikTok είναι πολύ δημοφιλής στους εφήβους.

Σε αυτήν την πρόκληση, που εξηγείται από πολλά σεμινάρια στο TikTok, μαθητές γυμνασίου τσιμπούν πολύ δυνατά τα μάγουλά τους για να δημιουργήσουν μια ψεύτικη ουλή, μια επικίνδυνη πρακτική σύμφωνα με τους γιατρούς. Το φαινόμενο αυτό έχει εμφανιστεί στη Γαλλία και την Ιταλία, προκαλώντας ανησυχία στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

Η αρχή επικρίνει επίσης την TikTok ότι «δεν λαμβάνει υπόψη τη συγκεκριμένη ευπάθεια των εφήβων (…) για παράδειγμα τη δυσκολία τους να διακρίνουν την πραγματικότητα από τη φαντασία και την τάση τους να ακολουθούν ομαδική συμπεριφορά» .

Το TikTok ήθελε να αντιδράσει και είπε ότι διαφωνεί με αυτήν την απόφαση. «Το περιεχόμενο που συνδέεται με τη γαλλική ουλή κατέγραφε κατά μέσο όρο ημερήσιο μόνο περίπου εκατό αναζητήσεις τη στιγμή που άνοιξε η έρευνα της Αρχής πέρυσι », δήλωσε ένας εκπρόσωπος στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η κύρωση έρχεται καθώς η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες ένα νομοσχέδιο που ζητά από το κοινωνικό δίκτυο να διακόψει όλους τους δεσμούς με την Κίνα. Αντιμετωπίζει απαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χώρα τον κατηγορεί ότι επέτρεψε στην Κίνα να κατασκοπεύει και να χειραγωγεί Αμερικανούς πολίτες.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !