Το Spotify διαμαρτύρεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η Apple δεν επικυρώνει την νεα εφαρμογή του iOS (DMA)

0


Το Spotify έχει υποβάλει μια νέα ενημέρωση στην εφαρμογή του για το iOS, αλλά εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη στο App Store. Η Apple γενικά επικυρώνει γρήγορα μια ενημέρωση, αλλά τη καθυστερεί εδώ, κάτι που έκανε να ενοχλεί την υπηρεσία ροής που δεν διστάζει να διαμαρτυρηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μια ενημέρωση δεν είναι ακόμα διαθέσιμη

Αυτή είναι μια «αξιοσημείωτη» ενημέρωση για το Spotify, καθώς η υπηρεσία προκαλεί την Apple και πιο συγκεκριμένα τη συμμόρφωση με το DMA στην Ευρώπη. Η ενημέρωση προσθέτει τιμές συνδρομής και περιλαμβάνει συνδέσμους προς τον ιστότοπο του Spotify , ώστε οι χρήστες να μπορούν να εγγραφούν χωρίς να περάσουν από την Apple. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple ανέκαθεν απαγόρευε αυτή την πρακτική, αλλά το DMA πιέζει για το άνοιγμα και τον ανταγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη χτυπήσει την Apple επιβάλλοντάς της πρόστιμο 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ , εκτιμώντας ότι η εταιρεία είχε καταχραστεί την δεσπόζουσα θέση της με τις πρακτικές της για ροή μουσικής. Η Apple επιβάλλει προμήθεια 30% στα Spotify, Deezer και σε άλλα, εάν προσφέρουν τις συνδρομές τους στις εφαρμογές τους. Από την άλλη πλευρά, η Apple Music δεν υπόκειται σε αυτή τη σημαντική προμήθεια. Επιπλέον, υπάρχει η ιστορία ότι οι εφαρμογές δεν μπορούν να παραπέμπουν τους χρήστες στους ιστότοπούς τους για να εγγραφούν.

Το πρόστιμο ανακοινώθηκε στις 4 Μαρτίου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε στην Apple ότι οι πρακτικές της έπρεπε να αλλάξουν. Στις 5 Μαρτίου, το Spotify υπέβαλε μια ενημέρωση στην εφαρμογή του με τιμές και συνδέσμους στον ιστότοπό του.

Το Spotify μιλά απευθείας στην ΕΕ

Βρισκόμαστε εννέα ημέρες αργότερα και η Apple εξακολουθεί να μην έχει επικυρώσει (ή να έχει απορρίψει) την ενημέρωση της εφαρμογής. Το Spotify έγραψε στην ΕΕ λέγοντας ότι αυτό είναι «ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Apple, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, θα επιδιώξει να παρακάμψει ή/και να αποτύχει να συμμορφωθεί με την απόφαση της Επιτροπής» . Η υπηρεσία ροής ζητά επίσης από την ΕΕ να επικοινωνήσει με την Apple και να απαιτήσει να εγκρίνει τις αλλαγές του Spotify. "Δεδομένου του ιστορικού της Apple, το Spotify ανησυχεί ότι η καθυστέρηση της Apple είναι σκόπιμη και έχει σκοπό να καθυστερήσει ή να αποφύγει τη συμμόρφωση . "

Σε μια δήλωση στο The Verge , ένας εκπρόσωπος του Spotify είπε:

Έχουν περάσει τώρα εννέα ημέρες και ακόμα περιμένουμε νέα από την Apple σχετικά με την υποβολή της εφαρμογής μας για την εμφάνιση των τιμών των καταναλωτών στην ΕΕ και έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό μας, κάτι που μας επιτρέπεται πλέον να κάνουμε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μουσική streaming υπόθεση. Η καθυστέρηση της Apple έρχεται σε ευθεία αντίφαση με τον ισχυρισμό της ότι επεξεργάζεται τις υποβληθείσες αιτήσεις εντός 24 ωρών και αντίκειται επίσης στο χρονοδιάγραμμα έγκρισης που έχει καθορίσει η Επιτροπή.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !