Μια αναφορά κορεατικών μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η Apple σχεδιάζει να βελτιώσει το μέγεθος της οθόνης της σειράς iPhone 16 χρησιμοποιώντας μια καινοτόμο τεχνολογία εξαιρετικά λεπτής στεφάνης που ονομάζεται Border Reduction Structure (BRS). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη μείωση του κάτω πλαισίου τυλίγοντας την εσωτερική χάλκινη καλωδίωση. Η Apple σχεδιάζει να υιοθετήσει αυτή τη δυνατότητα και για τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Στο παρελθόν, η Apple είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει παρόμοια τεχνολογία, αλλά δεν είχε επιτυχία λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία απαγωγής θερμότητας ώθησαν την Apple να επανεξετάσει το BRS. Πέρυσι, η Apple μπόρεσε να συρρικνώσει τα πλαίσια των μοντέλων iPhone 15 Pro χρησιμοποιώντας χαμηλή πίεση έγχυσης overmolding (LIPO), μειώνοντας το περίγραμμα της οθόνης στο 1,5 mm.

Υπενθυμίζουμε ότι το iPhone 16 Pro θα πρέπει να έχει μεγαλύτερες οθόνες από τους προκατόχους τους: το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα έχουν οθόνες περίπου 6,3 ιντσών και 6,9 ιντσών. Αυτή η αλλαγή στο μέγεθος θα οδηγήσει αναγκαστικά σε πρόσθετο εσωτερικό χώρο για εξαρτήματα, κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας. Από την άλλη πλευρά, τα τυπικά iPhone 16 και iPhone 16 Plus δεν αναμένεται να αλλάξουν σε μέγεθος. Ωστόσο, οι φήμες δείχνουν ότι τα iPhone 17 και iPhone 17 Plus (το 2025) θα υιοθετήσουν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης.