Η Apple δέχεται επίθεση από τις Meta, Microsoft, X και Tinder για την προμήθεια στις πληρωμές τρίτων

0


Όπως και η Epic Games, οι τέσσερις εταιρείες επικρίνουν το γεγονός ότι η Apple αποφασίζει να λάβει προμήθεια για κάθε συναλλαγή που γίνεται εκτός του App Store. Σε αυτό το είδος σεναρίου, η Apple δεν φροντίζει τη διαδικασία πληρωμής ανά πάσα στιγμή, τα πάντα διεκπεραιώνονται από τρίτο μέρος. Κι όμως, η Apple απαιτεί προμήθεια 27% (σε σύγκριση με 30% αν οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το δικό της σύστημα).

Η άδεια παραπομπής των χρηστών σε εξωτερικούς συνδέσμους ώστε να μπορούν να πληρώνουν στον ιστότοπο του προγραμματιστή ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από δικαστική απόφαση. Αλλά η Apple αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή πολυάριθμους περιορισμούς για να αποτρέψει τους προγραμματιστές από το να κάνουν τη βουτιά. Και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν τους αρέσει αυτό.

«Το σχέδιο της Apple δεν συμμορφώνεται ούτε με το γράμμα ούτε με το πνεύμα της εντολής του Ανωτάτου Δικαστηρίου », αναφέρουν οι Meta, Microsoft, X και Match Group στη δήλωσή τους που μεταδόθηκε από την Wall Street Journal . Οι τέσσερις εταιρείες λένε ότι η απάντηση της Apple ουσιαστικά αφήνει σε ισχύ τον υπάρχοντα κανόνα που διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές κατευθύνουν τους χρήστες σε άλλες επιλογές. Ισχυρίζονται επίσης ότι επιβάλλει νέους περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών.

Η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι η Apple δεν μπορεί να εμποδίσει τους προγραμματιστές να συμπεριλάβουν κουμπιά ή συνδέσμους προς άλλους τρόπους πληρωμής. Αλλά το σημερινό σημείωμα λέει ότι η Apple τους επιτρέπει μόνο μία επιλογή για μια εξωτερική σύνδεση που εξακολουθεί να ελέγχεται αυστηρά. «Η παροχή ακόμη και των πιο βασικών πληροφοριών σχετικά με άλλους τρόπους πληρωμής παραμένει απαγορευμένη βάσει του προγράμματος της Apple », λένε οι Meta, Microsoft, X και Match Group. Εάν ένας προγραμματιστής ήθελε να πει, για παράδειγμα, ότι ένας πελάτης "μπορεί να αγοράσει αυτήν τη δυνατότητα με έκπτωση 30% στον ιστότοπό μας ", δεν θα μπορούσε να το κάνει, σύμφωνα με το έγγραφο.

Κριτικές κατά περίπτωση

Από την πλευρά της, η Meta επικρίνει το γεγονός ότι η Apple παίρνει προμήθεια 30% εάν ένας διαφημιστής αποφασίσει να επισημάνει μια δημοσίευση στο Facebook ή το Instagram. Από την πλευρά της Microsoft, επικρίνουμε το γεγονός ότι οι αποφάσεις της Apple την εμποδίζουν να προσφέρουν εκπτώσεις. Ο Χ χαρακτήρισε την προμήθεια 27% της Apple ως «φόρο» στις αγορές και είπε ότι εξαλείφει κάθε κίνητρο για να συμπεριλάβει έναν εξωτερικό σύνδεσμο. Το Match Group κρίνει ότι το σχέδιο της Apple θα επηρεάσει χιλιάδες προγραμματιστές και εκατομμύρια χρήστες και θα παρεμπόδιζε τις προσπάθειες του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να βελτιώσει τον ανταγωνισμό τιμών στις ψηφιακές συναλλαγές.

Από την πλευρά της, η Apple ισχυρίζεται ότι σέβεται τη δικαστική απόφαση και πιστεύει ότι δεν φταίει κάπου.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !