Η αρχική φήμη προέρχεται από την Instant Digital, και έναν Κινέζο  που είχε κάποιες καλές πληροφορίες για την Apple στο παρελθόν, αλλά έχει κάνει και λάθος μερικές φορές. Σήμερα, ο Mark Gurman του Bloomberg, γενικά πολύ καλά ενημερωμένος για την Apple, αντέδρασε μέσω ενός μηνύματος σχετικά με το "δεν ήταν αλήθεια"  αλλά δεν λέει τίποτα άλλο.

Ο Gurman είχε δηλώσει προηγουμένως η Apple θα αποκαλύψει τα νέα της iPad στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο, χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Είναι ακόμα δυνατή η παρουσίαση στα τέλη Μαρτίου; Ή θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο μήνα; Μυστήριο παραμένει για τη ώρα.

Αν γίνουν πιστευτές φήμες και οι άλλες διαρροές, η Apple θα ανακοινώσει δύο νέα iPad Pro με την ιδιαιτερότητα να διαθέτουν οθόνη OLED. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά σε tablet Apple. Θα υπάρχει επίσης το τσιπ M3 για τροφοδοσία. Αυτό υπάρχει ήδη σε αρκετούς Mac. Από την πλευρά των αξεσουάρ, η Apple σχεδιάζει ένα νέο Magic Keyboard.

Θα υπάρξει επίσης το λανσάρισμα του νέου iPad Airs. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φέτος είναι ότι η Apple θα προσφέρει δύο μεγέθη οθόνης, με ένα μοντέλο 10,9 ιντσών και ένα νέο 12,9 ιντσών. Όσον αφορά την απόδοση, θα πρέπει να περιμένει κανείς το τσιπ M2. Και για αξεσουάρ, προφανώς θα υπήρχε ένα νέο Apple Pencil.