Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτίθενται στην Apple

Η μήνυση κατηγορεί την Apple ότι χρησιμοποίησε τη δύναμή της στη διανομή εφαρμογών στο iPhone για να αποτρέψει καινοτομίες που θα διευκόλυναν τους χρήστες να αλλάξουν τηλέφωνα για τη μετεγκατάσταση σε Android. Η εταιρεία αρνήθηκε να υποστηρίξει εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών, περιόρισε ψηφιακά πορτοφόλια τρίτων και έξυπνα ρολόγια εκτός της Apple και απέκλεισε τις υπηρεσίες παιχνιδιών cloud στο App Store. Είναι καλό να σημειωθεί ότι η Apple πρόσφατα έκανε μια αλλαγή σχετικά με το cloud gaming .

Η αντιμονοπωλιακή αγωγή ασκείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μαζί με 17 πολιτείες. Ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland δικαιολογεί τη μήνυση λέγοντας ότι η Apple «θα ενισχύσει το μονοπώλιό της στα smartphone» μόνο αν αφεθεί αδιαμφισβήτητη.

Ένας ενδιαφέρον ισχυρισμός είναι ότι η Apple αποθαρρύνει τις οικογένειες να χρησιμοποιούν τηλέφωνα Android για τα παιδιά τους μέσω αντιανταγωνιστικών πρακτικών, σύμφωνα με την καταγγελία. Το έγγραφο 88 σελίδων είναι διαθέσιμο σε αυτήν τη διεύθυνση .

Η αντίδραση της Apple

Η Apple ήθελε να αντιδράσει στη νομική ενέργεια της αμερικανικής κυβέρνησης αναφέροντας :

Στην Apple, καινοτομούμε καθημερινά για να δημιουργούμε τεχνολογία που αγαπούν οι άνθρωποι – σχεδιάζοντας προϊόντα που συνεργάζονται άψογα, που προστατεύουν το απόρρητο και την ασφάλεια των ανθρώπων και δημιουργούν μια μαγική εμπειρία για τους χρήστες μας. Αυτή η αγωγή απειλεί το ποιοι είμαστε και τις αρχές που διακρίνουν τα προϊόντα της Apple σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές αγορές. Εάν πετύχει, θα παρεμποδίσει την ικανότητά μας να δημιουργήσουμε το είδος της τεχνολογίας που περιμένουν οι άνθρωποι από την Apple, όπου διασταυρώνονται το υλικό, το λογισμικό και οι υπηρεσίες. Θα δημιουργούσε επίσης ένα επικίνδυνο προηγούμενο, επιτρέποντας στην κυβέρνηση να παρέμβει σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό της τεχνολογίας των πολιτών. Πιστεύουμε ότι αυτή η αγωγή είναι πραγματικά και νομικά εσφαλμένη και θα υπερασπιστούμε σθεναρά τους εαυτούς μας εναντίον της.

Αυτή η νομική ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Apple είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη. Μπορούμε φυσικά να συνδέσουμε αυτό που συνέβη στην Ευρώπη με το DMA. Η Apple έπρεπε να ανοιχτεί στον ανταγωνισμό σε επίπεδο iPhone, ιδίως εξουσιοδοτώντας τα App Stores τρίτων . Για να δούμε αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν παρόμοιους κανόνες στην Apple σε αμερικανικό έδαφος.