Μια πρώτη παρουσίαση της διεπαφής Altstore, στην οποία βρίσκουμε τα ονόματα των κύριων σχεδιαστών του app store, δηλαδή Riley Testut (ανάπτυξη), Shane Gill (σχεδιασμός) και Caroline Moore (σχεδιασμός)

Χάρη στο DMA, η επικύρωση έχει ήδη αποκτηθεί

Η Apple θα πρέπει ακόμα να επικυρώσει το Altstore μόλις είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει, αλλά και πάλι, δεδομένου του πλαισίου και της εξαιρετικής ανταπόκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το θέμα, αυτό το βήμα θα πρέπει να είναι απλή τυπικότητα. Μόλις το Altstore είναι στο iOS, η Apple θα συνεχίσει να ανακτά το μερίδιό της στις εφαρμογές που θα προσφέρονται εκεί, δηλαδή 0,50 λεπτά του ευρώ για κάθε λήψη εφαρμογής από την εκατομμυριοστή εφαρμογή που έχει ληφθεί. Ως εκ τούτου, οι μικροί προγραμματιστές θα πρέπει να ξεφύγουν από τον νέο «φόρο» της Apple (τον οποίο το Κουπερτίνο μετονόμασε ως τέλη), αλλά για τους μεγαλύτερους προγραμματιστές, αυτό θα πρέπει να τσιμπήσει λίγο… Σημειώστε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξετάσει αυτές τις νέες εφαρμογές φορολογικού συστήματος.

Το Altstore δεν έχει ακόμη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας στο iOS (στην Ευρώπη), αλλά θα ειναι διαθέσιμο κάπου κατά τη διάρκεια του έτους.