Γνωρίζουμε ήδη ότι η Apple θα ανανεώσει τα AirPods 4 και τα AirPods Max USB-C φέτος . Από την άλλη, η νέα γενιά των AirPods Pro δεν θα φτάσει πριν από το 2025. Αυτό δεν σημαίνει ότι το μοντέλο Aura δεν μπορεί να έχει νέες δυνατότητες λογισμικού. Εδώ ακριβώς θα μπει στο παιχνίδι το iOS 18.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας για τα AirPods Pro με iOS 18 είναι μάλλον πολύ λίγες αυτή τη στιγμή. Χρεώνεται μόνο ως μια "σημαντική" λειτουργία και αναμένετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες καθώς περνούν οι εβδομάδες.

Τα AirPods προσφέρουν ήδη ακρόαση σε πραγματικό χρόνο, η οποία κυκλοφόρησε ως μέρος του iOS 12 το 2018. Αυτή η δυνατότητα ουσιαστικά μετατρέπει ένα iPhone σε κατευθυντικό μικρόφωνο, μεταδίδοντας ήχο που καταγράφηκε από αυτό το iPhone στα AirPods σε πραγματικό χρόνο. Αρκετές μαρτυρίες όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι αυτή η δυνατότητα.

Το 2021, η Apple έδωσε επίσης στα AirPods Pro τη δυνατότητα «Ενισχυτής συνομιλίας», η οποία αυξάνει την παραλαβή του μικροφώνου μπροστά σας, ώστε να μπορείτε να ακούτε καλύτερα κάποιον να σας μιλάει. Μια μελέτη του 2022 έδειξε ότι ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες του AirPods Pro είναι ήδη συγκρίσιμες με πολύ πιο ακριβές αποκλειστικές συσκευές.