Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ για την Apple

Στο δελτίο τύπου της , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι είχε «ιδιαίτερα σημειώσει ότι η Apple επέβαλε περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών εμποδίζοντάς τους να ενημερώσουν τους χρήστες iOS ότι άλλες, φθηνότερες υπηρεσίες συνδρομής μουσικής ήταν διαθέσιμες εκτός της «εφαρμογής» . Έτσι, οι προγραμματιστές δεν μπορούν να προειδοποιήσουν τους χρήστες τους ότι μπορούν να εγγραφούν μέσω του ιστότοπού τους, γεγονός που αποφεύγει να πληρώσει 15 ή 30% προμήθεια στην Apple.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΕ, η Apple έχει διατάξεις που απαγορεύουν το σύστημα διεύθυνσης χρήστη, γνωστές και στα αγγλικά ως διατάξεις κατά του συστήματος διεύθυνσης. Αυτά συνιστούν αθέμιτους όρους συναλλαγών. «Αυτές οι διατάξεις κατά της διεύθυνσης δεν είναι ούτε απαραίτητες ούτε αναλογικές για την προστασία των εμπορικών συμφερόντων της Apple σχετικά με το App Store στις έξυπνες κινητές συσκευές της Apple και επηρεάζουν αρνητικά τα συμφέροντα των χρηστών iOS, οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν ενημερωμένες και αποτελεσματικές αποφάσεις σχετικά με το πού και τον τρόπο αγοράς συνδρομές ροής μουσικής για χρήση στη συσκευή τους », προσθέτει το στέλεχος της Ε.Ε.

Ο τελευταίος προσθέτει ότι η συμπεριφορά της Apple κράτησε σχεδόν 10 χρόνια. Αυτό μπορεί να έχει οδηγήσει "πολλούς χρήστες iOS να πληρώνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές για συνδρομές ροής μουσικής λόγω της υψηλής προμήθειας που χρεώνει η Apple στους προγραμματιστές και μεταβιβάζεται στους καταναλωτές με τη μορφή premium τιμολόγησης." υψηλότερες συνδρομές για την ίδια υπηρεσία στην εφαρμογή Apple Κατάστημα

Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ θεωρεί ότι οι διατάξεις της Apple «προκάλεσαν ηθική βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή της εμπειρίας του χρήστη: είτε οι χρήστες iOS έπρεπε να κάνουν κουραστικές αναζητήσεις για να βρουν σχετικές προσφορές εκτός της εφαρμογής είτε δεν εγγράφηκαν ποτέ σε κάποια υπηρεσία γιατί δεν κατάφεραν να το βρουν μόνοι τους .

Η απάντηση της Apple, η οποία προκαλεί έκκληση

Σε μια λεπτομερή δημόσια απάντηση, η Apple ανέφερε ότι ενώ το Spotify κατέχει κυρίαρχο μερίδιο 56% στην ευρωπαϊκή αγορά ροής μουσικής και "μεγάλο μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στο App Store" , η εταιρεία δεν πληρώνει τίποτα στην Apple επειδή αρνείται να πουλάει συνδρομές στο την εφαρμογή του. Η Apple παρουσίασε πολλές από τις υπηρεσίες που παρέχει στο Spotify, όπως διανομή, API, πλαίσια, TestFlight, αναλυτικά στοιχεία εφαρμογών και προσωπική τεχνική υποστήριξη. «Αλλά το δωρεάν δεν αρκεί για το Spotify », εξηγεί η Apple. «Θέλουν επίσης να ξαναγράψουν τους κανόνες του App Store — με τρόπο που τους ωφελεί ακόμη περισσότερο . »

Ο κατασκευαστής συνεχίζει:

Αντίθετα, το Spotify θέλει να κάμψει τους κανόνες υπέρ του ενσωματώνοντας τις τιμές συνδρομής στην εφαρμογή του χωρίς να χρησιμοποιεί το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής του App Store. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και τις τεχνολογίες της Apple, να διανείμουν στο App Store και να επωφεληθούν από την εμπιστοσύνη που έχουμε δημιουργήσει με τους χρήστες — και να μην πληρώσουν τίποτα στην Apple για αυτό.

Η Apple λέει ότι το Spotify ισχυρίστηκε το 2015, όταν άρχισε να εργάζεται για την έρευνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι «η αγορά ψηφιακής μουσικής ήταν σε αδιέξοδο και η Apple εμπόδιζε τους ανταγωνιστές της » . «Δυστυχώς για τον σκοπό τους, το Spotify συνέχισε να αναπτύσσεται », πρόσθεσε η Apple.

Η Apple ανακοινώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόστιμο ύψους 1,8 δισ. ευρώ.