Η έκδοση VendorUI του iOS 18 είναι εδώ

Το VendorUI είναι μια παραλλαγή του iOS που παρέχεται στα εργοστάσια για δοκιμές ποιοτικού ελέγχου. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια έκδοση προπαραγωγής του iOS UI που η Apple δεν θα αποκαλύψει δημόσια μέχρι το WWDC, η Apple είναι προσεκτική σχετικά με το πού διανέμεται. Η έκδοση μπορεί να περιέχει αναφορές σε νέες δυνατότητες, νέες ρυθμίσεις ή αλλαγές επωνυμίας. Σε αντίθεση με τις εκδόσεις του iOS που χρησιμοποιούνται από τους μηχανικούς λογισμικού της Apple, ορισμένες εφαρμογές συχνά παραλείπονται από την έκδοση VendorUI, κάτι που διασφαλίζει ότι υπάρχουν μόνο οι εφαρμογές που είναι απαραίτητες για τη δοκιμή.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το βήμα δεν είναι συγκεκριμένο για το iOS 18, η Apple και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο κάθε χρόνο. Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις:

  • Σταθερό: iOS σε πλήρη έκδοση που αφορά το ευρύ κοινό.
  • InternalUI: Δημιουργήθηκε για μηχανικούς λογισμικού της Apple, και συχνά περιέχει μια έκδοση προπαραγωγής της διεπαφής χρήστη iOS, με νέες και μη ανακοινωμένες λειτουργίες.
  • VendorUI: Σχεδιασμένο για εργοστασιακές δοκιμές ποιοτικού ελέγχου και ενδέχεται να περιέχει στοιχεία διεπαφής χρήστη του iOS πριν από την παραγωγή.
  • NonUI: Αναπτύχθηκε για μηχανικούς που ασχολούνται με υλικό (iPhone και iPad) και μηχανές βαθμονόμησης και δεν διαθέτει την τυπική διεπαφή χρήστη του iOS.
  • LLDiags: προορίζεται για διαγνωστικά χαμηλού επιπέδου, δεν έχει διεπαφή χρήστη, εκτός από ένα απλό διαγνωστικό μενού (Diags).

Αν και η Apple επιδιώκει να περιορίσει τις διαρροές, δεν είναι αδύνατο να προκύψουν αρκετές λεπτομέρειες του iOS 18 τώρα που κυκλοφορεί η έκδοση VendorUI. Οι φήμες μέχρι στιγμής υποδεικνύουν κυρίως ότι αυτή θα είναι μια ενημέρωση με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη .

Η Apple θα κάνει επίσημο το iOS 18 τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του WWDC 2024.