Όπως αναφέρει το MacMagazine , η Apple δεν έχει κάνει δημόσια ανακοίνωση, αλλά το Apple Online Store δίνει στους Βραζιλιάνους μια ιδέα για το πού προέρχεται το iPhone 15. Πριν πληρώσουν, η διεύθυνση URL λέει BR/A, που σημαίνει ότι η συσκευή κατασκευάστηκε στη Βραζιλία. Όταν το iPhone εισάγεται στη Βραζιλία, η Apple χρησιμοποιεί BE/A και BZ/A στα αναγνωριστικά της.

Είναι το εργοστάσιο της Foxconn στο Σάο Πάολο που παράγει το iPhone 15 στη Βραζιλία, με μοναδικό στόχο να καλύψει την περιοχή και όχι άλλες χώρες. Από την άλλη, τα iPhone 15 Plus, Pro και Pro Max συνεχίζουν να παράγονται στην Κίνα πριν εισαχθούν στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η Βραζιλία επιβάλλει υψηλούς φόρους στα εισαγόμενα προϊόντα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ορισμένες εταιρείες επενδύουν στη συναρμολόγηση των προϊόντων τους στη Βραζιλία, γεγονός που τους επιτρέπει να επωφελούνται από μειωμένους φόρους. Το iPhone 15 των 128 GB κυκλοφόρησε για 7.299 ρεάλ (1.345 ευρώ) στη Βραζιλία, αλλά τώρα μπορεί να βρεθεί από 5.399 ρεάλ (994 ευρώ) σε ορισμένα καταστήματα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Apple είχε ήδη παράγει τα iPhone 13 και το iPhone 14 στη Βραζιλία. Αυτό συνεχίζεται και αυτή τη φορά με το νέο μοντέλο.