Θα ακολουθήσει και το πτυσσόμενο iPhone την ίδια διαδρομή με το Apple Car ή το "ChatGPT-όπως" της Apple ; Ο  AlphaBiz (που δεν έχει τεράστιο ποσοστό επιτυχίας στις προβλέψεις του) ισχυρίζεται ότι η εταιρεία από το Κουπερτίνο έχει αναβάλει την κυκλοφορία του iPhone "Fold" για το 2027, μια επιπλέον καθυστέρηση σε σύγκριση με τις προηγούμενες φήμες για την ημερομηνία (που έδειχναν έξοδο το τέταρτο τρίμηνο του 2026). Ο πληροφοριοδότης  δεν παρέχει εξηγήσεις σχετικά με αυτή τη νέα αναβολή, αλλά η Apple θα είχε λάβει την απόφασή της αφού αξιολογούσε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την κυκλοφορία.

Αυτή η «διαρροή» θα πρέπει να ληφθεί με τη συνηθισμένη επιφύλαξη, γνωρίζοντας ότι οι φήμες για την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του μοντέλου κυκλοφορούν πραγματικά παντού από την αρχή του έτους. Στις 7 Φεβρουαρίου, το αναδιπλούμενο iPhone αναμενόταν για φέτος ή το 2025, στις 15 Μαρτίου, η περίοδος κυκλοφορίας μεταφέρθηκε στο 2026 και πρόσφατα μια άλλη φήμη ανέφερε ότι η Apple είχε αποφασίσει να προωθήσει το μάρκετινγκ αυτού του μοντέλου μεταξύ 2027 έως 2026. Άλλα φήμες αναφέρουν μάλιστα ότι το έργο εγκαταλείφθηκε λόγω προβλημάτων με τις οθόνες!

Δεν λέγεται καν ότι το αναδιπλούμενο iPhone θα γίνει πραγματικότητα αφού άλλες φήμες αναφέρουν την προγραμματισμένη κυκλοφορία ενός iPad ή ενός αναδιπλούμενου Mac... χωρίς καν να αναφέρουν το iPhone!