Η Apple δεν μας έχει πει τίποτα δημόσια, αλλά το iOS 17.4 ενεργοποίησε την ασύρματη φόρτιση Qi2 και 15W στο iPhone 12. Εντάσσονται στα iPhone 13 και 14 που είχαν αυτήν την αλλαγή πέρυσι με το iOS 17.2 . Τα iPhone 15 υποστηρίζουν ήδη την τεχνολογία και το έχουν κάνει από την αρχή της κυκλοφορίας τους.

Μετά τη δοκιμή, η Macworld λέει ότι το iPhone 12 μπορεί να φορτίζει στα 15 W όταν ενημερωθεί σε iOS 17.4 και χρησιμοποιεί ασύρματο φορτιστή Qi2. Όταν χρησιμοποιείτε έναν τέτοιο φορτιστή, το smartphone εμφανίζει τώρα την κινούμενη εικόνα που εμφανίζεται μόνο όταν η φόρτιση 15 W είναι ενεργή και η δοκιμή με τον ασύρματο φορτιστή Anker Qi2 MagGo έχει δείξει συμβατές ταχύτητες φόρτισης με το πρότυπο MagSafe.

Qi2 είναι το όνομα του προτύπου ασύρματης φόρτισης που διαδέχεται το Qi. Βασίζεται στο MagSafe της Apple για να παρέχει συμβατότητα μεταξύ smartphone από διαφορετικές μάρκες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μαγνήτες για καλή ευθυγράμμιση και ταχύτερη φόρτιση.

Το MagSafe έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 12 και προσφέρει ταχύτητες φόρτισης έως και 15 W. Οι ασύρματοι φορτιστές τρίτων κατασκευαστών χωρίς πιστοποίηση MagSafe έχουν περιοριστεί σε μέγιστες ταχύτητες 7,5 W, αλλά το Qi2 μπορεί να φτάσει τα 15 W.

Όσο κι αν η Apple είχε ανακοινώσει δημόσια την υποστήριξη Qi2 για τα iPhone 13 και 14 με μια ενημέρωση, ο κατασκευαστής ήταν διακριτικός εδώ για το iPhone 12, χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά γιατί. Αλλά αν έχετε iPhone 12, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένο το iOS 17.4 ή νεότερο για να επωφεληθείτε από το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης και τα 15W.