Η Apple εξαγοράζει την startup DarwinAI που ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη

0

Η Apple εξαγόρασε την καναδική εταιρεία DarwinAI φέτος για να ενισχύσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της, αναφέρει το Bloomberg.

Η DarwinAI έχει αναπτύξει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να επιθεωρεί εξαρτήματα κατά τη διαδικασία κατασκευής και έχει επίσης επικεντρωθεί στη δημιουργία μικρότερων, πιο αποτελεσματικών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Ο ιστότοπος και οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του DarwinAI αφαιρέθηκαν μετά την εξαγορά του από την Apple. Δεκάδες πρώην υπάλληλοι της startup έχουν ενταχθεί στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης του γίγαντα του Κουπερτίνο. Ο ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης Alexander Wong , ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση του DarwinAI, είναι τώρα διευθυντής στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της Apple .

Ο κατασκευαστής των iPhone επιβεβαίωσε την εξαγορά με τη συνήθη δήλωση που κάνει όταν ρωτήθηκε για αγορές. «Η Apple περιστασιακά αγοράζει μικρές εταιρείες τεχνολογίας», αλλά δεν συζητά τους στόχους ή τα σχέδιά της.

Σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με τη Microsoft, την Google και άλλους στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης, η Apple εργάζεται σκληρά για να αναπτύξει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για τα επερχόμενα λειτουργικά συστήματα iOS 18 και macOS 15 .

Εάν η Apple θέλει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί το Bing της Microsoft, το ChatGPT του OpenAI και άλλες παραγωγικές προσφορές τεχνητής νοημοσύνης, θα πρέπει να ενσωματώσει την τεχνολογία σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Η εταιρεία δοκιμάζει μεγάλα μοντέλα γλώσσας και φημολογείται ότι οι λειτουργίες AI έρχονται στο Siri, στο Commands, στο Messages, στο Apple Music και σε άλλα.

Η Apple στοχεύει να εκτελεί λειτουργίες AI στη συσκευή για λόγους απορρήτου και οι προσπάθειες της DarwinAI να δημιουργήσει μικρότερα συστήματα AI θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, υποσχέθηκε ότι η Apple θα «ανοίξει νέους δρόμους» στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024. «Πιστεύουμε ότι αυτό θα ανοίξει ευκαιρίες μετασχηματισμού για τους χρήστες μας», είπε ο Κουκ.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !