Μερικοί προγραμματιστές είχαν μια περίεργη έκπληξη όταν συνδέθηκαν στο App Store Connect, ανακαλύπτοντας ότι οι εφαρμογές τους είχαν ξαφνικά αποφέρει εκατομμύρια ευρώ ή δολάρια. Αλλά δυστυχώς δεν έγιναν ξαφνικά πλούσιοι και αυτό είναι ένα σφάλμα.

Το App Store Connect παρέχει στους προγραμματιστές αναλυτικά στοιχεία σχετικά με εφαρμογές που υποβάλλονται στο App Store. Παρόλο που το σύστημα είναι σχετικά στιβαρό, μερικές φορές υπάρχουν μικρά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή αναφορά δεδομένων.

Στο Mastodon, αρκετοί προγραμματιστές αναφέρουν ότι τα δεδομένα των πωλήσεων και εσόδων των εφαρμογών τους εμφανίζουν υπερβολικά εσφαλμένες πληροφορίες. Όταν προβάλλονται σε διάστημα 24 ωρών, οι προγραμματιστές ενδέχεται να δουν μεγάλες αιχμές για αρκετές ώρες.

Για τον προγραμματιστή Jeff Johnson, για παράδειγμα, το App Store Connect δείχνει ότι δημιούργησε 10,5 εκατομμύρια δολάρια. «Η καλύτερη μέρα της ζωής μου », λέει αστειευόμενος ο προγραμματιστής. Παρόμοια κατάσταση και για τον James Thomson όπου το App Store Connect ανακοινώνει έσοδα 3,88 εκατομμυρίων δολαρίων. «Ώρα να συνταξιοδοτηθώ, υποθέτω!» " και αυτός είπε  χαριτολογώντας .

Ένα άλλο παράδειγμα, ο Simon B. Støvring όπου το ποσό είναι 2,97 εκατομμύρια δολάρια. «ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ!» » , δηλώνει ο προγραμματιστής, προτού διευκρινίσει ότι προφανώς πρόκειται για σφάλμα στην Apple.

Η Apple έκανε ένα σύντομο σχόλιο και ξεκαθάρισε ότι υπάρχει σφάλμα. Η εταιρεία κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να το διορθώσει.