Υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι δήλωσε η ομάδα WebKit της Apple πριν από λίγες ώρες, όπου  δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου η οποία μοιάζει με μια μακρά αυτο-ικανοποίηση σχετικά με τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στο Webkit και επομένως στο πρόγραμμα περιήγησης Safari. Αυτές οι βελτιώσεις θα ήταν ιδιαίτερα ορατές μέσω του εργαλείου συγκριτικής αξιολόγησης Speedometer 3.0 (που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο), ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε από κοινού από την Apple, την Google και τη Mozilla . Η ανάρτηση του ιστολογίου αναφέρει ότι το Speedometer 3 βοηθά στη "δημιουργία μιας κοινής κατανόησης της απόδοσης του ιστού, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν βελτιώσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη".

Και έτσι, αν πιστέψουμε την πιο πρόσφατη έκδοση του Speedometer, η βαθμολογία του Safari Speedometer 3.0 θα είχε βελτιωθεί κατά περίπου 60% μεταξύ της κυκλοφορίας του Safari 17.0 τον Σεπτέμβριο και της κυκλοφορίας του Safari 17.4 τον Μάρτιο. Αυτές οι βελτιώσεις θα ήταν το αποτέλεσμα μιας μικρής, σταθερής, σταθερής προόδου: «Αν και η ατομική πρόοδος ήταν συχνά μικρότερη από 1%, με την πάροδο του χρόνου, όλες αθροίστηκαν για να κάνουν μεγάλη διαφορά. » καθορίζει την ομάδα Webkit. Σημειώστε ότι το Safari 17.4 είναι επίσης περίπου 13% ταχύτερο από το Safari 17.0 στο ταχύμετρο 2.1.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι βελτιώσεις απόδοσης θα έχουν ως αποτέλεσμα σε ιστοτόπους (βελτιστοποιημένος για το Webkit) που έχουν σημαντικά μεγαλύτερη απόκριση, γεγονός που αποτελεί αξιοσημείωτο κέρδος γνωρίζοντας ότι το βάρος των ιστοσελίδων συνεχίζει να αυξάνεται με την υποστήριξη νέων μορφών. Το άρθρο του ιστολογίου, τέλος, παραθέτει, σημείο προς σημείο, τα τεχνικά στοιχεία που έχουν επωφεληθεί από τις μεγαλύτερες βελτιώσεις, πληροφορίες που απευθύνονται κυρίως σε σχεδιαστές ιστοτόπων.