Οι χρήστες των iPad δεν είχαν άλλη επιλογή από το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2010 και πρέπει να κατεβάσουν μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή από το App Store για να έχουν μια αριθμομηχανή. Υπάρχουν αρκετές από αυτές, όπως το PCalc και το Calcbot. Αυτό όμως δεν θα είναι πλέον απαραίτητο με το iPadOS 18, αφού το iPad θα έχει το δικαίωμα στην αριθμομηχανή της Apple.

Μια πρόσφατη φήμη έδειξε ότι το macOS 15 θα διαθέτει μια νέα έκδοση της εφαρμογής Αριθμομηχανή με ενσωμάτωση με την εφαρμογή Σημειώσεις, ένα παράθυρο με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, μια πλαϊνή γραμμή που παραθέτει τους πρόσφατους υπολογισμούς και πολλά άλλα. Είναι πιθανό η ενημερωμένη εφαρμογή Mac να βασίζεται στη νέα εφαρμογή iPad, αν και αυτό ακριβώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Η παρουσίαση του iPadOS 18 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024 . Η Apple θα ανακοινώσει επίσης τα iOS 18, macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2. Οι φήμες αναφέρουν κυρίως το iOS 18, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είναι αδύνατο το AI να φτάσει και σε άλλα λειτουργικά συστήματα, ιδιαίτερα στην πλευρά του macOS 15.