Η Apple προσφέρει τώρα την έκδοση beta 3 (build 21F5063f) του iOS 17.5 στο iPhone και το iPadOS 17.5 στο iPad για λήψη. Φτάνει μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη έκδοση και αυτή τη στιγμή αφορά  τους προγραμματιστές.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τις νέες δυνατότητες που θα βρείτε με την beta 3 του iOS 17.5. Η κύρια καινοτομία της προηγούμενης έκδοσης αφορούσε μόνο χρήστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πράγματι, η Apple προσφέρει μια επιλογή λήψης εφαρμογών iOS από ιστότοπους, επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το απαιτεί με το DMA, τον νέο τοπικό κανονισμό.

Να τι είπε η Apple:

Η Διανομή Ιστού επιτρέπει στους εξουσιοδοτημένους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους iOS σε χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) απευθείας από έναν ιστότοπο που ανήκει σε προγραμματιστές. Η Apple θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε API που διευκολύνουν τη διανομή των εφαρμογών τους από τον ιστό, την ενσωμάτωσή τους με τη λειτουργικότητα του συστήματος και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά των εφαρμογών των χρηστών, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις που προστατεύουν τους χρήστες και την ακεραιότητα της πλατφόρμας.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει εκδόσεις προγραμματιστών, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη της beta 3 του iOS 17.5 και, στη συνέχεια, να προχωρήσετε στην εγκατάστασή της.

Η ισοδύναμη δημόσια beta δεν θα αργήσει. Θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σήμερα το απόγευμα ή αύριο.

Ταυτόχρονα, η Apple κυκλοφορεί την beta 3 του macOS 14.5 (build 23F5064f), του watchOS 10.5 (build 21T5560d), του tvOS 17.5 (build 21L5558d) και του visionOS 1.2 (build 21O5570d). Και εδώ, η διαθεσιμότητα για λήψη αφορά αυτή τη στιγμή τους προγραμματιστές.