Το Vision Pro δεν φαίνεται να προσελκύει τα πλήθη , τόσο πολύ που η Apple έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις παράδοσης για το 2024, φτάνοντας στα 400.000/450.000 αντίτυπα σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo. Είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι ο στόχος θα ήταν μεταξύ 700.000 και 800.000 για το έτος.

Ο Kuo σημειώνει ότι η Apple μείωσε τις προβλέψεις της ακόμη και πριν από την κυκλοφορία του Vision Pro σε άλλες χώρες. Ως έχει, τα ακουστικά στα 3.499 $ δολάρια είναι διαθέσιμα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γνωρίζουμε ήδη ότι θα φτάσει η κυκλοφορία του και στην Κίνα φέτος, με τον Tim Cook να ανακοινώνει τα νέα . Επίσης, πρόκειται να φτάσει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες .

«Η ζήτηση στην αγορά των ΗΠΑ έχει πέσει πολύ πέρα ​​από τις προσδοκίες », επισημαίνει ο Kuo, προσθέτοντας ότι αυτό ωθεί την Apple «να λάβει μια προσεκτική στάση σχετικά με τη ζήτηση σε αγορές εκτός ΗΠΑ» .

Υποδεικνύει ότι οι απογοητευτικές πωλήσεις για το Vision Pro ωθούν την Apple να αναθεωρήσει τη στρατηγική της για τα μελλοντικά ακουστικά μικτής πραγματικότητας (επαυξημένης/εικονικής). Έτσι, το νέο κράνος Vision Pro που ανακοινώθηκε από φήμες για το 2025 μπορεί να μην δει το φως της δημοσιότητας αυτή
τη στιγμή, αλλά αργότερα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές για να προσπαθήσει να ικανοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.

«Η πρόκληση για το Vision Pro είναι να αντιμετωπίσει την έλλειψη βασικών εφαρμογών, την τιμή και την άνεση των ακουστικών χωρίς να θυσιάζει την εμπειρία χρήστη », λέει ο Kuo. Η Apple πρέπει πράγματι να βρει μια λύση για να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες. Είναι βέβαιο ότι η τιμή των 3.499 δολαρίων (που δεν περιλαμβάνει καθόλου ΦΠΑ) δεν βοηθά σε αυτό.