Μια μελλοντική Apple TV θα αλλάξει τη κατάσταση από το υπάρχον μοντέλο προσθέτοντας μια κάμερα σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg . Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εφαρμογές βιντεοκλήσεων όπως το FaceTime.

Η εφαρμογή FaceTime είναι ήδη διαθέσιμη στο Apple TV, από το tvOS 17. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone ή iPad για να εκμεταλλευτείτε την κάμερα για να σας βλέπει η επαφή. Με μια Apple TV εξοπλισμένη με κάμερα, δεν θα ήταν απαραίτητη μια πρόσθετη συσκευή.

Εκτός από τη χρήση για βιντεοκλήσεις, η κάμερα θα προσφέρει νέα στοιχεία ελέγχου χειρονομιών. Δεν υπάρχουν όμως συγκεκριμένες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Από σήμερα, το iOS 17, το macOS Sonoma και το tvOS 17 υποστηρίζουν ήδη χειρονομίες, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να έχετε και τους δύο αντίχειρες, ώστε να εμφανίζονται πυροτεχνήματα στην οθόνη.

Μια προηγούμενη φήμη ανήγγειλε την κυκλοφορία μιας νέας Apple TV για το πρώτο εξάμηνο του 2024. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν αυτό το μοντέλο θα έχει την κάμερα ή αν θα είναι για αργότερα.

Ο Gurman λέει ότι η Apple σκέφτεται μια ελαφριά έξυπνη οθόνη με δυνατότητα εύκολης μεταφοράς από δωμάτιο σε δωμάτιο. Μπορεί να σας θυμίζει iPad, αλλά προφανώς θα ήταν ένα διαφορετικό προϊόν. Η Apple έχει ήδη δημιουργήσει οθόνες δοκιμής για αυτήν τη συσκευή, αλλά παραμένει μια ιδέα προς το παρόν. Πρέπει να καταλάβουμε με αυτό ότι το προϊόν δεν θα μπορούσε να δει το φως της δημοσιότητας εάν η Apple θεωρήσει τελικά ότι δεν έχει πραγματικό ενδιαφέρον.