Μέχρι σήμερα, το AltStore PAL περιλαμβάνει τον εξομοιωτή Delta (ο οποίος είναι διαθέσιμος στο Apple App Store εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) και το πρόχειρο του Clip. Πολλές άλλες εφαρμογές θα πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας, αλλά αυτό απαιτεί συμβολαιογραφική επικύρωση από την Apple. Αυτή είναι στην πραγματικότητα μία από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή για τη διανομή των εφαρμογών. Η συμβολαιογραφική επικύρωση είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία και ανθρώπινος έλεγχος για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποτροπή κακόβουλων εφαρμογών. Αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική από τη διαδικασία επικύρωσης του App Store.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές εφαρμογές στη διαδικασία συμβολαιογραφικής επικύρωσης της Apple και άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη. Δυστυχώς, έχουν κολλήσει στο στάδιο της αναθεώρησης για αρκετές εβδομάδες » , λέει το AltStore στον λογαριασμό του στο Mastodon. Το κατάστημα τρίτου μέρους καλεί τους χρήστες να επικοινωνήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ελπίζουν ότι θα ασκήσει πίεση στην Apple.

«Η Apple μάς έχει πει επανειλημμένα ότι στόχος της είναι η συμβολαιογραφική επικύρωση να διαρκέσει το πολύ «λίγες ώρες», αλλά μέχρι στιγμής όλες οι εφαρμογές που έχουν υποβληθεί στο AltStore (από εμάς και από τρίτους προγραμματιστές) χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες » , προσθέτει ο Riley Testut. , επικεφαλής του AltStore.

Ο Riley Testut ξεκαθαρίζει ότι η Apple παίρνει το χρόνο της με την επικύρωση. Υπενθυμίζουμε ότι η Apple δεν εκτιμά καθόλου αυτή την ιστορία ενός App Store τρίτου μέρους στην Ευρώπη και το έχει ήδη γνωστοποιήσει δημόσια.