Μόλις αγοράσατε ένα νέο iPad, αλλά τι θα κάνετε με το παλιό; Μια μελέτη από την εταιρεία CIRP εξετάζει αυτό το ερώτημα και δείχνει τις διαφορετικές ενέργειες των χρηστών.

Η μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών, δηλαδή το 36% από αυτούς, διατηρούν τα παλιά τους iPad. Το 31% έδωσε το παλιό του tablet του σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Το 23% λέει ότι το tablet του έχει κλαπεί/χαθεί/σπαστεί και μόνο το 6% πούλησε το παλιό του iPad και το 3% εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής. 

Για να γίνει μια σύγκριση, το CIRP παρουσιάζει στον πίνακα του τα αποτελέσματα για το iPad στην κορυφή και τη διανομή για το iPhone στο κάτω μέρος. Στην περίπτωση του iPhone, το 42% των χρηστών το πήρε πίσω, το 30% το κράτησε και το 11% το έδωσε σε φίλο ή μέλος της οικογένειας. Το 6% λέει ότι κλάπηκε/χάθηκε/σπάστηκε και το 5% το πούλησε. Το υπόλοιπο 7% ανήκει στην κατηγορία «άλλα».

Η εταιρεία αναφέρει:

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαφοράς έγκειται στον τομέα των μεταχειρισμένων. Περίπου το ένα τρίτο των παλαιών iPad χρησιμοποιούνται από φίλους ή μέλη της οικογένειας, ενώ περίπου το 10% των παλαιών iPhone έχουν μια δεύτερη ζωή με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας. Αυτό υποδηλώνει ότι τα παλαιότερα iPad είναι αρκετά χρηστικά και χρήσιμα, και επομένως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη απόσυρσής τους, ακόμη και υπέρ ενός νέου μοντέλου με βελτιωμένες δυνατότητες.

Αυτό συνδέεται με μια άλλη μελέτη που αποκάλυψε πόσο καιρό οι χρήστες διατηρούν ένα iPad κατά μέσο όρο . Το πρώτο τρίμηνο του 2024, το 40% των ατόμων που αγόρασαν iPad είχαν το προηγούμενο iPad τους για 3 χρόνια ή περισσότερα. Το ποσοστό ήταν 36% πέρυσι την ίδια περίοδο και 28% πριν από δύο χρόνια.