Η νέα λειτουργία ονομάζεται «έξυπνες μεταβάσεις τραγουδιών» και είναι μια βελτίωση στην τρέχουσα επιλογή crossfade που χρησιμοποιείται για τη μετάβαση από το ένα τραγούδι στο άλλο.

Με τις νέες Smart Transitions, οι χρήστες της Apple Music θα πρέπει να μπορούν να προσαρμόσουν τη διάρκεια crossfade από 1 έως 12 δευτερόλεπτα. Ως έχει, το crossfading γεφυρώνει την περίοδο μεταξύ των τραγουδιών μειώνοντας την ένταση της μουσικής που τελειώνει ενώ αυξάνει την ένταση της νέας μουσικής, δημιουργώντας μια επιτυχημένη μετάβαση χωρίς να σταματήσει ποτέ το τραγούδι.

Έρχονται περισσότερες βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας δυνατότητας για το Apple Music και το QuickTime που ονομάζεται "Passthrough". Όμως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για αυτόν. Προτείνεται ότι αυτό έχει κάποια σχέση με τον χωρικό ήχο και το Dolby Atmos, αλλά προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Από την άλλη πλευρά, η Apple ετοιμάζει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται "Space Game". Και πάλι όμως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για αυτό.

Η παρουσίαση του iOS 18 και του macOS 15 θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024 .