Η Apple θα προσφέρει φυσικά νέα emoji με την κυκλοφορία του  iOS 18 και αυτά που θα έπρεπε να ενσωματωθούν εμφανίστηκαν σήμερα. Αυτό εξηγείται από τις προσθήκες στην κοινοπραξία Unicode.

Η κοινοπραξία Unicode άνοιξε την περίοδο beta για το Unicode 16, η οποία περιλαμβάνει τα νέα emojis. Βρίσκουμε ένα πρόσωπο με σακούλες κάτω από τα μάτια, ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ένα άφυλλο δέντρο, ένα λαχανικό ρίζας, ένα φτυάρι, μια άρπα και ένα μωβ παφλασμό. 

Η περίοδος beta διαρκεί μέχρι τις 2 Ιουλίου, μετά την οποία θα κυκλοφορήσει το Unicode 16 και τα νέα emoticon θα εγκριθούν επίσημα. Από αυτή τη στιγμή, η Apple, η Google, η Microsoft και οι άλλοι θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να δημιουργήσουν αντίστοιχα τα emojis τους που αντιστοιχούν στην επίσημη περιγραφή. Αυτό το βήμα συνήθως διαρκεί αρκετούς μήνες.

Στην περίπτωση της Apple, τα νέα emoji θα πρέπει να είναι διαθέσιμα με το iOS 18. Αυτό θα πρέπει να έχει ενημερωθεί μέχρι το τέλος του 2024 ή στις αρχές του 2025. Φέτος αποκτήσαμε νέα emojis με το ενημερωμένο iOS 17.4 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο . Το σενάριο θα μπορούσε επομένως να είναι παρόμοιο το επόμενο έτος με το iOS 18.4.

Η Apple γνωρίζει ότι η προσθήκη νέων emoji ωθεί πολλούς χρήστες να ενημερώσουν τα iPhone, iPad και Mac τους. Στην πραγματικότητα, πάντα κάνουν τους ανθρώπους να μιλούν για αυτά στα κοινωνικά δίκτυα όταν κυκλοφορούν.