Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στην Apple να χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ChatGPT σε iPhone με iOS 18. Αυτό θα πρέπει επομένως να σημαίνει την παρουσία ενός chatbot σε κάθε iPhone. Δεν διευκρινίζεται εάν οι χρήστες θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο ChatGPT ή σε μια εναλλακτική που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία. Το δεύτερο σενάριο φαίνεται λίγο πιο πιθανό.

Προηγούμενες φήμες είχαν δείξει επίσης ότι η Apple συζητούσε με την Google για να χρησιμοποιήσει το AI της που ονομάζεται Gemini. Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία, όπου επίκειται η υπογραφή με το OpenAI.

Έχει ήδη ειπωθεί ότι οι περισσότερες από τις δυνατότητες AI στο iOS 18 θα λειτουργούν τοπικά στο iPhone . Αυτός θα είναι ένας τρόπος να είστε πιο γρήγοροι από τα συστήματα που βασίζονται στο cloud και να έχετε καλύτερο απόρρητο. Τούτου λεχθέντος, ορισμένες πιο σύνθετες λειτουργίες θα απαιτήσουν πρόσβαση στο cloud. Η Apple λοιπόν ετοιμάζει διακομιστές με τα δικά της τσιπ . Θα ξεκινήσουν τα τσιπ M2 Ultra και μετά ο κατασκευαστής θα μεταναστεύσει στα τσιπ M4.

Η ανακοίνωση του iOS 18 θα γίνει στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC 2024 . Θα υπάρχουν επίσης macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2. Αυτές οι ενημερώσεις θα πρέπει επίσης να επωφελούνται από ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.