Τον Ιούλιο, η Microsoft θα κυκλοφορήσει το κατάστημα παιχνιδιών Xbox σε iOS και Android. Το έργο είναι υπό εξέταση εδώ και λίγο καιρό και επιτέλους θα δει το φως της δημοσιότητας.

Ένα "Xbox Store" σε iOS και Android τον Ιούλιο

Η Sarah Bond, πρόεδρος του Xbox, ανακοίνωσε τα νέα στο Bloomberg Technology Summit:

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσουμε το κατάστημά μας για κινητά. Θα ξεκινήσουμε ενσωματώνοντας το δικό μας χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών σε αυτό. Επομένως, θα δείτε να εμφανίζονται παιχνίδια όπως το Candy Crush ή το Minecraft. Στη συνέχεια, θα επεκτείνουμε αυτή τη δυνατότητα στους συνεργάτες μας, ώστε να μπορούν να την αξιοποιήσουν και να προσφέρουν μια πραγματική εμπειρία κινητής τηλεφωνίας με επίκεντρο το παιχνίδι μεταξύ πλατφορμών.

Θα ξεκινήσουμε με τον Ιστό και το κάνουμε γιατί μας επιτρέπει πραγματικά να έχουμε μια προσβάσιμη εμπειρία σε όλες τις συσκευές, σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα από το τι, ανεξαρτήτως πολιτικών, ξέρετε, οι εκμεταλλεύσεις των καταστημάτων οικοσυστήματος. Μετά θα επεκταθούμε από εκεί.

Επομένως, η Microsoft δεν πρόκειται να προσφέρει ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτου κατασκευαστή αυστηρά, δεδομένου ότι η Apple επιβάλλει πολλούς περιορισμούς και το γεγονός ότι περιορίζεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το DMA. Εδώ, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή Ιστού που θα είναι διαθέσιμη σχεδόν παντού στον κόσμο, όπως αυτό που υπάρχει ήδη με το Xbox Cloud Gaming (xCloud) . Είναι επίσης ένας τρόπος να μην πληρώσετε καμία προμήθεια στην Apple.

Ο τελικός στόχος είναι να προσφέρουμε μια πραγματική εναλλακτική στις προσφορές της Apple στο iOS και της Google στο Android, με υποστήριξη τρίτων, αλλά φαίνεται ότι απέχουμε ακόμα πολύ από αυτό.

Μένει να δούμε αν οι παίκτες θα δικαιούνται πραγματικά παιχνίδια Xbox με το κατάστημα της Microsoft σε iOS και Android ή αν θα είναι κυρίως μια εμπειρία παιχνιδιού πιο φορητών συσκευών.