Το Apple Pencil Pro είναι πλέον διαθέσιμο, όπως και τα iPad Pro M4 και iPad Air M2 και οι χρήστες ανακαλύπτουν ότι υπάρχει μια εικονική σκιά που εμφανίζεται. Πράγματι, η Apple δεν είχε πει τίποτα για αυτό το θέμα, αλλά είναι πράγματι παρούσα αυτή η λεπτομέρεια.

Μια σκιά στην οθόνη του iPad

Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο από τον Quinn Nelson, ένας νέος αισθητήρας σάς επιτρέπει να πατήσετε το Apple Pencil Pro για να εμφανιστεί ένα μενού περιβάλλοντος που έχει σχεδιαστεί για την αλλαγή εργαλείων. Είναι επίσης δυνατή η περιστροφή του για ακριβέστερη σήμανση χάρη σε ένα ενσωματωμένο γυροσκόπιο. Αλλά η Apple το έχει ήδη πει αυτό.

Αλλά αυτό που δεν είπε η Apple είναι ότι μια εικονική σκιά εμφανίζεται στην οθόνη του iPad όταν φέρνετε το Apple Pencil Pro κοντά της. Αυτή η δυνατότητα να τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το iPad και να βλέπετε τη σκιά του εργαλείου που χρησιμοποιείτε δεν είναι από μόνη της χρήσιμη. Ωστόσο, δείχνει την προσοχή της Apple στη λεπτομέρεια. 

Ως υπενθύμιση, υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά με το Apple Pencil Pro:

  • Όταν το τσιμπήσετε, το Apple Pencil Pro ανταποκρίνεται και αναπτύσσει μια νέα παλέτα, η οποία σας επιτρέπει να αλλάζετε γρήγορα εργαλεία, πάχος γραμμής και χρώμα.
  • Ένα νέο γυροσκόπιο που σας επιτρέπει να περιστρέφετε το Apple Pencil Pro για να χρησιμοποιείτε μύτες και πινέλα στυλό με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Βρίσκουμε την απτική ανατροφοδότηση. Ένας προσαρμοσμένος απτικός κινητήρας παρέχει ακριβή και εύκολα ανιχνεύσιμη ανάδραση. Όταν πιέζετε το Apple Pencil Pro ή το πατάτε δύο φορές γρήγορα, ένας μικρός παλμός επιβεβαιώνει την ενέργεια που εκτελέστηκε.
  • Το Hover υποστηρίζεται. Δείτε εκ των προτέρων την ακριβή τοποθεσία όπου το Apple Pencil σας θα αγγίξει την οθόνη. Έτσι, μπορείτε να γράψετε, να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε εικόνες με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Βρίσκουμε την επιλογή να πατήσουμε δύο φορές. Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εργαλείων, όπως μολύβι και γόμα, πατώντας δύο φορές το Apple Pencil Pro.
  • Μια νέα μαγνητική διεπαφή στο πλάι του iPad Pro σάς επιτρέπει να το αντιστοιχίσετε, να φορτίσετε και να το αποθηκεύσετε.

Το Apple Pencil Pro είναι συμβατό μόνο με iPad Pro M4 και iPad Air M2. Η τιμή του είναι 149 ευρώ .