Καθώς ο ενθουσιασμός για επενδύσεις ροής έχει μειωθεί κάπως, τα στούντιο εξετάζουν τις επιχειρηματικές τους στρατηγικές, τις επιλογές εκπομπών (επιμέλεια) και τις συνεργασίες τους με τους δημιουργούς. Ακόμη και η Apple, η οποία είναι λιγότερο (σε μεγάλο βαθμό) οικονομικά περιορισμένη από τις περισσότερες, αλλάζει διακριτικά την προσέγγισή της στα Apple Studios. Σύμφωνα με ένα άρθρο στην ενότητα The Ankler 's Dealmakers , η Apple βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με παραγωγούς και αντιπροσώπους για να αναθεωρήσει τη δομή των αμοιβών των αρχικών προγραμμάτων της με βάση τους δείκτες επιτυχίας τους (το μέτρο του «κοινού εν συντομία...).

Μπόνους με βάση το κοινό

Επί του παρόντος, τα προγράμματα Apple TV+ λαμβάνουν ενιαίες πληρωμές που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διάρκεια του προγράμματος (2 ή 4 σεζόν για παράδειγμα), ανεξάρτητα από τη δημοτικότητά του ή το κοινό του. Η Apple εξετάζει ένα νέο μοντέλο στο οποίο αυτές οι πληρωμές θα συνδέονται πιο άμεσα με την απόδοση. Αυτή η αλλαγή στοχεύει να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσδοκίες των δημιουργών μειώνοντας τις αρχικές πληρωμές αλλά και εισάγοντας μπόνους για κάθε ορόσημο κοινού που επιτυγχάνεται. Αυτή η δομή θα ανταμείβει εκθέσεις που έχουν καλή απήχηση στο κοινό, ενθαρρύνοντας τους δημιουργούς να επικεντρωθούν στην ποιότητα και ενδεχομένως να επιτρέψουν στην Apple να υποστηρίξει ένα ευρύτερο φάσμα έργων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί αρχικά να μην φαίνονται ως οι μεγαλύτεροι πωλητές (μπορούμε να αμφιβάλλουμε ότι θα το κάνει αυτό το νέο σύστημα οδηγήσει σε αυτό).

Στο τρέχον πλαίσιο, όπου το Apple TV+ αγωνίζεται να αναδυθεί απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές του, είναι αναμφίβολα θεμιτό να αναρωτιόμαστε εάν η Apple δεν επιδιώκει απλώς να μειώσει τον συνολικό προϋπολογισμό που διατίθεται στα αρχικά προγράμματά της. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι πρώτες αντιδράσεις από παράγοντες και παραγωγούς ήταν θετικές, έστω και αν φαίνεται ξεκάθαρο ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μόλις στα αρχικά τους στάδια και ότι δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί κάποια συμφωνία.