Δυσκολίες για iPhone 15s που δεν είναι Pro

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα iPhone 15 Pro και Pro Max ήταν τα smartphones της Apple με τις περισσότερες αγορές, με μερίδια 22% και 23%, αντίστοιχα. Το iPhone 15 είχε μερίδιο 14%, ενώ το iPhone 15 Plus είχε μερίδιο 9%. Έτσι, τα τέσσερα μοντέλα αντιπροσώπευαν το 68% των αγορών.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το iPhone 14 αντιπροσώπευε το 19% των πωλήσεων. Το μερίδιο ήταν 10% για το iPhone 14 Plus, 22% για το iPhone 14 Pro και 24% για το iPhone 14 Pro Max. Φτάνουμε συνολικά στο 75%, σε σύγκριση με 68% για την οικογένεια iPhone 15 Η πτώση των 7 πόντων φέτος εξηγείται από τη χαμηλότερη ζήτηση για τα iPhone 15 και 15 Plus, όπου τα μοντέλα Pro αντέχουν καλά.

Το CIRP υποδεικνύει :

Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια συνέχεια μιας τάσης που παρατηρήθηκε τα δύο τελευταία τρίμηνα, με τα τρέχοντα, φθηνότερα μοντέλα να χάνουν κάποιο μερίδιο από τα παλαιότερα μοντέλα. Το iPhone 15, που ήταν κάποτε η ναυαρχίδα, δεν είναι πλέον η επιλογή αιχμής, καθώς τα μοντέλα Pro και Pro Max αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο.

Ενώ οι κάμερες, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η ανθεκτικότητα του iPhone έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους την τελευταία δεκαετία, οι βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια ήταν πιο οριακές. Αυτό κάνει το βασικό iPhone 15 ακόμα λιγότερο διακριτικό. Υποπτευόμαστε επίσης κάποια οικονομική πίεση για μείωση των δαπανών όπου είναι δυνατόν, καθώς και μια τάση γενεών προς τη βιωσιμότητα και μακριά από την επιθυμία να έχουμε πάντα το πιο πρόσφατο πράγμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες ασκούν πίεση στο πιο πρόσφατο βασικό μοντέλο και διογκώνουν τη ζήτηση για μοντέλα αντικατάστασης ενός ή δύο ετών.