Με το Core Technology Fee, η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να πληρώνουν 0,50 € για κάθε εγκατάσταση εφαρμογής από τους χρήστες (τα πρώτα εκατομμύρια εγκαταστάσεις είναι δωρεάν). Τα τέλη ισχύουν μία φορά το χρόνο για κάθε χρήστη. Το πρόβλημα είναι ότι μια εφαρμογή μπορεί γρήγορα να γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο να δημιουργεί σημαντικό αριθμό λήψεων. Επομένως, ο προγραμματιστής θα έπρεπε ξαφνικά να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην Apple. Αλλά δεν μπορεί να το αντέξει κάθε προγραμματιστής.

Τι νέο υπάρχει από την Apple για τις χρεώσεις

Η Apple είχε ήδη ανακοινώσει ότι εξετάζει μια λύση και τώρα αποκαλύφθηκε. Πρώτα απ 'όλα, οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές και οι μικροί προγραμματιστές που δεν κερδίζουν εισόδημα δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τον φόρο CTF. Οι μαθητές, οι χομπίστες και οι προγραμματιστές δωρεάν εφαρμογών που διανέμουν δωρεάν εφαρμογές και δεν κερδίζουν χρήματα δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν το τέλος άδειας χρήσης. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να δηλώνουν την μη εμπορική τους κατάσταση σε ετήσια βάση και για να διατηρήσουν αυτήν την κατάσταση δεν θα χρειάζεται να έχουν έσοδα εντός ή εκτός του App Store για τις εφαρμογές τους.

Στη συνέχεια, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ότι το CTF θα οδηγούσε σε υπέρογκες χρεώσεις για μια εφαρμογή που έγινε ξαφνικά viral, η Apple εφάρμοσε μια τριετή διαδικασία για τους μικρούς προγραμματιστές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εάν μια εφαρμογή γίνει viral και υπερβεί το όριο του ενός εκατομμυρίου ετήσιων εγκαταστάσεων που ενεργοποιεί το CTF, ο φόρος δεν θα χρεωθεί εάν ο προγραμματιστής κερδίσει λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε συνολικά έσοδα. Το τέλος θα μειωθεί μετά από αυτό.

Λεπτομερώς θα έχουμε..:

  • Λιγότερο από τα 10 εκατομμύρια ευρώ: χωρίς CTF κατά τη διάρκεια της τριετίας.
  • Μεταξύ 10 και 50 εκατομμυρίων ευρώ: το CTF πρέπει να καταβληθεί, αλλά περιορίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως κατά τη διάρκεια της τριετίας.
  • Πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ: το πλεονέκτημα δεν είναι πλέον διαθέσιμο και πρέπει να πληρωθεί ολόκληρο το CTF.
  • Μετά από τα τρία χρόνια: Οι προγραμματιστές θα πληρώνουν για κάθε πρώτη ετήσια εγκατάσταση μετά το αρχικό εκατομμύριο στις πρώτες ετήσιες εγκαταστάσεις.

Η Apple λέει ότι το 99% των προγραμματιστών δεν θα υπόκεινται αρχικά στη βασική χρέωση τεχνολογίας, αλλά η νέα περίοδος αύξησης θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι μικροί, εξαιρετικά επιτυχημένοι προγραμματιστές θα έχουν χρόνο να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους προτού χρειαστεί να πληρώσετε τυχόν τέλη.