Τα μηνύματα διαφέρουν μεταξύ των χρηστών. Στην περίπτωσή μας, για παράδειγμα, το iOS υποδεικνύει: "Αυτή η ρύθμιση δεν μπορεί να αλλάξει επειδή το Apple ID σας δεν περιέχει πληροφορίες σχετικά με την ηλικία σας" . Για άλλους χρήστες, το iOS λέει: "Αυτή η ρύθμιση δεν μπορεί να αλλάξει επειδή ένα προφίλ την περιορίζει ή επειδή το Apple ID σας είναι διαχείριση, δεν πληρείτε την ελάχιστη απαίτηση ηλικίας ή λείπουν πληροφορίες σχετικά με την ηλικία σας . Ωστόσο, οι χρήστες αναφέρουν ότι κανένας από αυτούς τους λόγους δεν ισχύει για αυτούς. 

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένα το iOS 17.5, το οποίο η Apple προσφέρει σε τελική έκδοση εδώ και λίγες μέρες . Αλλά αυτό προφανώς δεν είναι συγκεκριμένο για αυτήν την ενημέρωση αφού και οι χρήστες με προηγούμενες εκδόσεις όπως το iOS 17.4.1, το iOS 17.4 και το iOS 16.6 αναφέρουν επίσης ότι η επιλογή "Να επιτρέπονται αιτήματα παρακολούθησης εφαρμογών" είναι γκριζαρισμένη στο iPhone τους.

Επομένως, είναι πιθανό να πρόκειται για πρόβλημα με τους διακομιστές της Apple. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα μπορεί να το διορθώσει εξ αποστάσεως, χωρίς να απαιτείται ενημέρωση iOS. Μένει να δούμε πότε θα εφαρμοστεί η επιδιόρθωση.

Για να ελέγξετε την επιλογή «Να επιτρέπονται αιτήματα παρακολούθησης εφαρμογών», πάρτε το iPhone ή το iPad σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο και ασφάλεια > Παρακολούθηση. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να εξουσιοδοτήσετε ή να αρνηθείτε την παρακολούθηση διαφημίσεων από εφαρμογές. Το αίτημα εμφανίζεται όταν μια εφαρμογή εκκινείται για πρώτη φορά ως αναδυόμενο παράθυρο.