Το σφάλμα του iOS 17.5 που επανεμφανίζονται προηγουμένως διαγραμμένες φωτογραφίες σε iPhone και iPad είναι και πάλι πρωτοσέλιδο σήμερα. Αποδεικνύεται ότι αυτό ισχύει και για συσκευές που έχουν γίνει επαναφορά και στη συνέχεια πωλούνται απο τους κατόχους. 

Ένας χρήστης στο Reddit μας λέει την ιστορία του ότι έκανε επαναφορά  4ης γενιάς το iPad Pro (12,9 ίντσες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από την Apple στον ιστότοπό της . Στη συνέχεια πούλησε το tablet σε έναν φίλο τον Σεπτέμβριο του 2023. Αυτή την εβδομάδα, αυτό το άτομο ενημέρωσε το iPad σε iPadOS 17.5 και ανέφερε ότι είδε να εμφανίζονται φωτογραφίες που δεν ήταν δικές του. Αυτές είναι στην πραγματικότητα φωτογραφίες που τράβηξε ο φίλος του που του πούλησε την συσκευή.

«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Βλέπω και άλλες αναφορές για αυτό. Πόσα άτομα θα λάβουν φωτογραφίες άλλων σε συσκευές που αγόρασαν από άλλα άτομα; » ρωτά ο χρήστης που πούλησε το iPad του. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει συνδεθεί στο tablet με τον λογαριασμό του Apple μετά την επαναφορά του. «Ποτέ δεν συνδέθηκα μετά την επαναφορά, κάτι που θα ακυρώσει τον σκοπό της επαναφοράς », λέει. 

 Το σοβαρότερο είναι που κάποιοι σύζυγοι αποφάσισαν να κάνουν επαναφορά πριν κάποια χρόνια και να δώσουν στις γυναίκες τους τις συσκευές τους με φωτογραφίες να εμφανίζονται που...δεν έπρεπε.

Η Apple κυκλοφόρησε την τελική έκδοση του iOS 17.5 στις 13 Μαΐου. Λίγες ημέρες αργότερα, οι χρήστες ανέφεραν ότι η εφαρμογή Photos στο iPhone ή το iPad τους εμφάνιζε εικόνες που είχαν διαγραφεί μήνες ή και χρόνια πριν. Υπήρχε αμφιβολία για την πιθανή σύνδεση με το iCloud και τον συγχρονισμό με το cloud. Αλλά αυτό σαφώς δεν ισχύει, δεδομένης της σημερινής ιστορίας με το iPad.

Η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα της επανεμφάνισης φωτογραφιών για ορισμένους χρήστες μετά την εγκατάσταση του iOS 17.5.