Με το iOS 18, η Apple θα χρησιμοποιήσει γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει emoji εν κινήσει, ώστε κάθε χρήστης να μπορεί να έχει εξατομικευμένα πρότυπα, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg .

Ως έχει, η Apple προσφέρει συνήθως μία ενημέρωση ετησίως που περιλαμβάνει πολλά νέα emoji. Φέτος, αυτό συνέβη με το iOS 17.4 τον Μάρτιο . Ωστόσο, η κατάσταση θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει στο μέλλον, επιτρέποντας στους χρήστες να μην περιμένουν πλέον για ενημερώσεις.

Η Apple ετοιμάζει ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να δημιουργήσει εξατομικευμένα emoji εν κινήσει, με βάση τα μηνύματα που στέλνουν οι χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε ξαφνικά ένα εντελώς νέο emoji για κάθε περίσταση, πέρα ​​από τον κατάλογο που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Apple στο iPhone και σε άλλες συσκευές.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν το emoji θα δημιουργηθεί αυτόματα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης ή εάν ο χρήστης θα πρέπει να ζητήσει από το iOS 18 να πραγματοποιηθεί η λειτουργία για μια συγκεκριμένη συνομιλία. Δεν είναι επίσης σαφές εάν το emoji μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εύκολα σε άλλη συνομιλία στο μέλλον.

Άλλες πληροφορίες σχετικά με το iOS 18 αποκαλύφθηκαν σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν το χρώμα των εικονιδίων εφαρμογών στην Αρχική οθόνη .

Η Apple θα παρουσιάσει το iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά την εναρκτήρια ομιλία του WWDC 2024 . Θα υπάρχουν επίσης το macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2.