Σε μοντέλα προηγούμενης γενιάς, οι εκδόσεις  του iPad Air και του iPad Pro διέθεταν φυσική υποδοχή κάρτας SIM. Σε νεότερες συσκευές, αυτό δεν ισχύει πλέον. Όλα τα μοντέλα  πλέον μόνο eSIM.

Αυτή η αλλαγή μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά αξιοσημείωτη. Ήδη, όσοι έχουν αυτήν τη στιγμή iPad με κάρτα SIM και θέλουν να κάνουν αναβάθμιση στο νέο iPad Pro ή iPad Air θα πρέπει να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο με τον χειριστή τους για να μεταβούν σε μια eSIM, κάτι που γενικά συνεπάγεται ένα κόστος. Αλλά πάνω από όλα, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο iPhone 16.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Apple έχει προσφέρει μόνο την eSIM σε iPhone από το iPhone 14 το 2022. Αλλά στον υπόλοιπο κόσμο, έχουμε ακόμα μια υποδοχή για να φιλοξενήσουμε μια κάρτα SIM. Εδώ, η αλλαγή για τα iPad δεν περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε διαφορετικές χώρες. Δεν είναι λοιπόν αδύνατο το iPhone 16  να εγκαταλείψει το συρτάρι της κάρτας SIM για να είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μόνο σε eSIM.