Snorecheck: AppStore free

0
Snore check
τηλεϊατρική μέθοδος καταγραφής – ανάλυσης των ήχων της αναπνοής στον ύπνο

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ
Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της εποχής μας, είναι η έλλειψη καλής ποιότητας ύπνου και των διαταραχών του οργανισμού όταν δεν κοιμόμαστε φυσιολογικά.
Είναι γνωστό αλλά και εμφανές ότι η έλλειψη αρκετού ή καλού ύπνου, επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία. Όμως, αρνητικά επηρεάζεται και....
η σωματική υγεία, όπως υπέρταση, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια, οστεοπόρωση και φλεγμονές.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου για μία νύχτα έχουν την επομένη μέρα αύξηση στο αίμα τους της ουσίας ιντερλευκίνη 6. Αυτό είναι ένα μόριο που έχει σχέση με το ανοσοποιητικό σύστημα και παράγεται στον εγκέφαλο αλλά και στην περιφέρεια ακόμα και από το λίπος.

Η ΑΠΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ

Στον κόσμο των θηλαστικών πολλά ζώα ροχαλίζουν όταν ο αυλός του ανώτερου αναπνευστικού αποφραχθεί πέραν ενός ορίου στην αρχική του μοίρα.
Όμως το μοναδικό ον επί της γης (με εξαίρεση μια ράτσα σκύλου) που παρουσιάζει διακοπές της αναπνοής του κατά τ*ν ύπνο είναι ο άνθρωπος. Η εξέλιξη του ανθρώπου στο μόνο ον που μιλά έχει δυστυχώς και το τίμημά του. Την άπνοια στον ύπνο.
Οι ανατομικές μεταβολές που υπέστη στον χρόνο ο αυλός του ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο, ώστε να εξασφαλισθεί απαραίτητος χώρος και να μετατραπεί από αυλός αναπνοής και σε όργανο φώνησης, δημιούργησαν και τις προϋποθέσεις ανατομικές και λειτουργικές για την συμπλησίαση ακόμα και την σύμπτωση κατά σημεία των τοιχωμάτων του.
Σε ορισμένους ανθρώπους το ροχαλητό συνοδεύεται από πλήρεις διακοπές της αναπνοής που διαρκούν από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι πάνω από ένα λεπτό.
Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών σταματάει το ροχαλητό και ξαναρχίζει πιο έντονο όταν το άτομο ξαναρχίζει να αναπνέει. Οι διακοπές αυτές της αναπνοής ονομάζονται άπνοιες .


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !