Εφαρμογές iPhone με άδεια κάμερας: Πώς η Apple θα μπορούσε να προστατεύσει καλύτερα το απόρρητό μας;

0
Η παροχή πρόσβασης σε κάμερα θα μπορούσε να επιτρέψει σε μια κακόβουλη εφαρμογή να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο χωρίς να το γνωρίζετε.Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δεν υπάρχουν νέες πληροφορίες και τίποτα δεν έχει αλλάξει από την άποψη του τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν οι εφαρμογές στο iPhone και το iPad, αλλά είναι μια εξαιρετική υπενθύμιση και μια σημαντική ευκαιρία να υποστηρίξουμε τη βελτίωση.

Ο μηχανικός της Google, Φέλιξ Κράουζ, ανέλυσε μια ανησυχητική ρύθμιση απορρήτου στο iOS της Apple, που επιτρέπει στις εφαρμογές iPhone με κάμερα την άδεια να φτιάχνουν κρυφά φωτογραφίες και βίντεο από εσάς - χωρίς να το γνωρίζετε.Ο ερευνητής επισημαίνει ότι η χορήγηση άδειας κάμερας θα επιτρέψει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση τόσο στην μπροστινή όσο και στην οπίσθια κάμερα της συσκευής σας, να φωτογραφίζει και να σας καταγράφει οποιαδήποτε στιγμή η εφαρμογή βρίσκεται στο προσκήνιο, να μεταφορτώνει αυτό το περιεχόμενο αμέσως και να πραγματοποιεί ανίχνευση προσώπου σε πραγματικό χρόνο.

Κάθε εφαρμογή που κάνει κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις οδηγίες του App Store και θα υπόκειται σε απόρριψη.Μια καλύτερη λύση θα ήταν η αποκάλυψη λογισμικού. Μια ακόμα καλύτερη θα ήταν η αποκάλυψη υλικού. Το καλύτερο θα ήταν ο συνολικός αποκλεισμός...αλλά μπορεί να είναι πολύ περιοριστικός.

Για χρόνια, το iOS έχει επιβάλει ένα banner όταν εγγράφεται ήχος (όπως με την εφαρμογή Voice Memos app) ή (όπως στην εφαρμογή τηλεφώνου) όταν δεν βρίσκεστε στην εφαρμογή για να την δείτε. Πρόσφατα, το iOS έχει προσθέσει ένα παρόμοιο banner όταν χρησιμοποιείται η νέα λειτουργία εγγραφής οθόνης. (Δυστυχώς, δεν αναφέρεται ρητά τι συμβαίνει.)Κάποια μορφή banner, ήχου, φλας οθόνης ή άλλη αποκάλυψη κάθε φορά που η σύλληψη γίνεται με προγραμματισμό, θα βοηθούσε στην εκδήλωση ενδεχόμενης κατάχρησης.Ακόμα καλύτερα θα ήταν ένα φως LED τύπου MacBook συνδεδεμένο.Αυτό θα επηρεάσει αναμφισβήτητα τη λειτουργικότητα και ίσως τη βιωσιμότητα κάποιων εφαρμογών φωτογραφίας και επιτήρησης, αλλά η ασφάλεια έρχεται πάντα με το κόστος της ευκολίας.

Εν τω μεταξύ, εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτου μέρους στις οποίες έχετε παραχωρήσει πρόσβαση στην κάμερα, αλλά δεν εμπιστεύεστε και για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να διαγράψετε, κολλήστε ένα κομμάτι ταινίας πάνω από την κάμερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !